Csenger

2023.02.03. 16:39

Kötete jelent meg Medgyessy Zoltánnak

KM

Medgyessy Zoltán | Fotó: Kákos Dávid

„...Valamit az időről...” címmel jelent meg a Csengerben élő és alkotó Medgyessy Zoltán verseskötete. A címlap érdekessége, hogy a saját festménye látható rajta. Régebben a festészettel is foglalkozott, mostanában inkább a költészet felé fordult.

„1949-ben születtem Csengerben, a szatmári végeken. Az általános és a középiskolát is itt végeztem, majd Budapesten kirakatrendező és dekoratőr lettem, ahol egyfajta vizuális és művészeti rálátást kaphattam a későbbi dolgaimhoz. Talán ezek indítottak el festői pályámon. Munkáimmal számos hazai és határon túli, egyéni és közös kiállításon vettem részt. Majd' hatvan évemmel, egy kései szerelemmel, a szavak és az írás felé vonzódtam. A színek, a tájak és a portrék után, amit nem lehetett elmondani képekkel (...Valamit az időről...), megpróbáltam szavakba önteni. Ezért ecset helyett tollat fogtam a kezembe, hogy elmeséljem gondolataimat versekkel, mikor a szavak keresnek” – írta könyvében Medgyessy Zoltán. 

A szerző ajándékozott egy kötetet a csengeri könyvtárnak – aki kíváncsi rá, ott megtalálhatja.

 

Címkék#csenger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában