Nyíregyháza

2023.02.05. 11:11

Közönségtalálkozó Ambrus Attilával

Ambrus Attila nevét egy ország ismeri, a Viszkis rabló néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó 1993 és 1999 között harminc alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat, amiért tizenkét évet ült börtönben.

Forrás: ambrusattilakeramia.hu

A rácsok mögött talált rá új szenvedélyére, a korongozásra, s ma már kerámia tölti ki a mindennapjait. Ahogy ő fogalmaz: „a börtönben ismerkedtem meg a kerámiázással, korábban az agyaggal csak sírásóként volt dolgom. A kerámia az ősi elemek összjátékából áll össze, a földből, a vízből és a tűzből. Úgy érzem, még gyerekcipőben járok e szakmát illetően. Komoly alázat kell hozzá, egy életen át kell tanulni, de még akkor is marad mit elsajátítani. Ezért igyekszem mindenkitől eltanulni, ellesni egy-egy újabb fortélyt. Nagyon nehéz szakma ez, de ha tisztességesen végzi az ember a dolgát, akkor előbb-utóbb révbe kell, hogy érjen. 
Hogy honnan hová tartok az utamon, még nem tudom, majd az idő megmutatja, de igyekszem jobb emberré válni, szeretnék példát mutatni, hogy nincs az a mélység, amiből nem lehet felállni.” Ambrus Attilával, a keramikussá vált Viszkissel február 24-én, pénteken 12 órától a nyíregyházi Perényi-féle családi kisvendéglőben találkozhatnak az érdeklődők. 
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában