Újfehértó

2023.02.06. 17:59

Népi kerámiák a modern bútorok között

A március 15-ig megtekinthető időszaki kiállításon helyet kaptak a debreceni középiskolások munkái is.

Kamarakiállítással egybekötött beszélgetést rendeztek a népművészet jövőjéről hétfőn Újfehértón a Nonprofit Közösségi Szolgáltató Házban. A magyar népi kultúra helye a 21. században című rendezvényen köszöntőt mondott dr. Hosszú József, Újfehértó polgármestere, a kiállítást megnyitotta Vargáné Szabadka Tünde, a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium igazgatója. 

A kiállításra olyan tárgyakat válogattak össze, amelyek megállják a helyüket a XXI. században is, jól beilleszkednek a modern bútorok közé. Az érdeklődők láthatják  Szabó Katalin viseletkészítő iparművész ruháit, Mussó László bőrműves népi iparművész alkotásait, a nádudvari ifj. Fazekas István népi iparművész kerámia tárgyait. A március 15-ig megtekinthető időszaki kiállításon helyet kaptak a debreceni középiskola növendékeinek munkái is, például ötvösékszerek, tűzzománcok, ruhák és egyéb viseletek.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában