Újfehértó

2023.02.03. 11:45

Sikerek, csalódások, zaklatott hétköznapok

A lánglelkű költő viszontagságos élete elevenedett meg a színpadon.

A lánglelkű költőre, Petfő Sándorra emlékezünk ebben az évben születésének 200. évfordulója apropóján. Az újfehértói Tükörcserepek Színjátszó Egyesület az életét és munkásságát felidézve a magyar kultúra napja alkalmából megrendezte meg a helyi KOSZISZ Szent István Gimnáziummal közösen a Petőfi 200 emlékműsort a napokban.
A fellépők a kiskőrösi 1823-as évet kezdő harangszótól Fehéregyházáig kísérték végig Petőfi Sándort versekkel, dalokkal visszaemlékezésekkel.
Szándékuk szerint most nem csak a szenvedélyes forradalmárt szerették volna bemutatni, hanem a nagy magyar költő viszontagságos életútját, zaklatott hétköznapjait, sikereit, csalódásait egyaránt.
Erre az útra invitálták közönség, amelynek tagjai a műsor végén szűnni nem akaró tapssal, felállva – sokaknak könnycseppel a szemükben – köszönték meg a lélekre ható élményt. A forgatókönyvet Kocsisné Vízi Margit, az egyesület elnöke készítette, aki a költő édesanyját, Hrúz Máriát alakította a műsorban. 

KM


 

A szereplők:

Tükörcserepek: Kocsisné Vízi Margit, Bárányné Szilágyi Edit, Deme Anna, Zombori Adél, Horváth Anikó, Daróczi Sándorné, Daróczi Sándor, Vecsei Antal.

KOSZISZ-gimnázium: dr. Polgáriné Szilágyi Edit, Barnáné Véber Szilvia, Hegedűs Csaba,  Lakatos Anna, Zsíros János, Jenei Dániel, Kecskeméti Emánuel, Sutka Beáta, Ráczkövi László, Gábor Eugénia és Horváth Nikoletta.


Borítókép: Együtt a szereplők | Fotó: Tükörcserepek
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában