Nyíregyháza

2023.05.15. 12:22

Nívós pulyabált szerveztek

A közel ötszáz főnyi gyermeksereg jelesre vizsgázott hagyományőrzésből.

Forrás: Demarcsek György archívuma

Magas szakmai színvonalú, teltházas rendezvény volt a Pulyabál gyermek- és ifjúságinéptánc-találkozó, amelynek szombaton a nyíregyházi Váci Mihály Művelődési Központ adott otthont.

Az Igrice Néptáncegyüttes kiváló szervezői munkáját az önkormányzat és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület támogatta. – Tizenhat táncegyüttes tizennyolc műsorszámmal vett részt a legrangosabb megyei néptáncos megmérettetésen. A közel ötszáz főnyi gyermeksereg hagyományőrző és a tradíciót újra élő tevékenységét az eredményhirdetés után a három fős zsűri a részletes szakmai megbeszélésen értékelte – vont gyorsmérleget Demarcsek György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület elnöke. – A bíráló bizottság szempontokat adott a további pedagógiai és alkotói munkához, valamint kiemelt arany, arany, ezüst és bronz minősítésekkel és különdíjakkal értékelte a fellépő együttesek, valamint az őket felkészítő pedagógusok munkáját. Jár a gratulációaz együtteseknek, az oktatóknak, a koreográfusoknak, a szülőknek és az összes csoport bemutatóját hibátlanul segítő Szikes Zenekarnak.

Minősítések és különdíjak

Kiemelt arany: Nyírség UP VLAMI Kismargaréta Tánccsoport, Nyírség UP VLAMI Táncegyüttes (Nyíregyháza)

Arany: Kisigrice Táncegyüttes, Nyírség UP VLAMI Ispiláng Táncegyüttes, Nyírség UP VLAMI Lókötő és Topogó Táncegyüttes, Igrice Néptáncegyüttes (Nyíregyháza), Mini Magiszter Táncegyüttes (Tiszavavsári), Szatmár Táncegyüttes (Mátészalka)

Ezüst: Igrice-Móra Táncegyüttese, Csicsergő Néptáncegyüttes, Nyírség UP-VLAMI Topogó Junior Táncegyüttes, Szabolcs Néptáncegyüttes Perdülő Ifjúsági Táncegyüttese (Mátészalka), VLAMI Kaláris Táncegyüttes (Geszteréd), Szatmár Kamara Táncegyüttesek, Ifjúsági Szatmár Táncegyüttes (Mátészalka)

Bronz: Tiszatelki Rozmaring (Tiszatelek)

Különdíjasok: Nyitrainé Suilágyi Adrienn-Kácsor István, Farkas Ágnes-Farkas Tamás, Mini Magiszter Táncegyüttes, Nyírség UP-VLAMI Topogó Junior Táncegyüttes, Igrice-Móra Táncegyüttese, Nyírség-UP VLAMi Ispiláng Táncegyüttes, Szatmár Táncegyüttes, Igrice Néptáncegyüttes  

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában