szon.hu PODCAST

2023.06.07. 14:00

Gyermekként kerítette hatalmába a szenvedély

A nyíregyházi adóállomást 1952. május 1-jén avatták fel, december 16-án az ország első vidéki stúdiója megkezdte a munkáját.

Fotó: Gazdag Mihály

Zentai Mihály 1967-ben került a rádióállomáshoz, amit ő vezetett 1992-től. Mint az elárulta, szinte vele született a rádiózás iránti érdeklődés, ugyanis édesapja a háború után otthon javítgatta azokat a leadott készülékeket, amiket a postáról hazavitt. Gyermekként ott sündörgött a bütykölő papa mellett, s annyi megtetszett neki ez a nyugodt, nagy figyelmet igénylő munka, hogy később ebben az irányban tanult tovább. 

– Így kerültem a nyíregyházi rádióállomásra, ami nem volt egyszerű, mert nem voltam tagja sem a pártnak, sem különféle egyleteknek, emiatt először nem is akartak felvenni, de aztán csak sikerült – húzta ki magát mosolyogva a nyugdíjas szakember, akinek pályáját nagyban befolyásolta a rendszerváltás és a technológia fejlődése egyaránt...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában