Nyíregyháza

2023.06.10. 07:59

(Meg)meneküléstörténet

Ferenczik Adrienne szombaton a megyei könyvtár kamaratermében mutatja be legújabb regényét.

Ferenczik Adrienne az új regényével

Forrás: az író archívuma

A Napfényes Riviéra, az Incognito és a Hepi Börszdéj után új regénnyel örvendeztette meg olvasóit Ferenczik Adrienne. Az író, aki sokáig a nyíregyházi médiában dolgozott, június 10-én, szombaton 15 órától az Ünnepi Könyvhéten mutatja be Tudod, hogy szeretlek című friss könyvét.

Író és pszichológus a könyvhéten

Ferenczik Adrienne – akárcsak eddig megjelentekben – az új ergényében is a párkapcsolat örök rejtélyeit kutatja; ezúttal egy bántalmazó házasság megrendítő történetében.

Egy fiatal édesanya kislányával, néhány sebtében összekapkodott holmival a táskájában és mindössze néhány ezer forinttal a pénztárcájában megszökik férje és a mindennapos erőszak elől. Egy balatoni viskóban húzza meg magát, amíg oltalmat nem talál egy átmeneti otthonban. Vajon el tudja felejteni gyermekkora gyötrelmeit, amelyek bántalmazó házasságába sodorták, s ami elől csak a nagymama védőszárnyai alatt találhatott volna menedéket? Meg tud barátkozni a jövő bizonytalanságával? Van bátorsága új életet kezdeni vagy a biztos, de nyomasztó mindennapokat választja, hogy a pofonok után a férjétől mintegy bocsánatkérésként újra és újra csak azt hallja: Tudod, hogy szeretlek!

A szerzővel Kovácsné Dibáczy Zsuzsa pszichológus beszélget a megyei könyvtár kamaratermében. A szakember közel két és fél évtizede foglalkozik gyerekekkel, szülőkkel, családokkal, és 15 éve a pedagógiai szakszolgálat csapatát erősíti. Rendszerszemléletű megközelítésben dolgozik, fókuszban a család, annak alrendszerei és az egyén családi kapcsolatai állnak. Munkája során gyakran használ szimbolikus terápiás eszközöket. 
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában