Tánc

2023.06.07. 14:13

Telt ház előtt jubiláltak

Gálaműsorral kedveskedett a Tánctanoda a Móricz Zsigmond Színházban.

Vidám hangulatban telt a két felvonásos gála

Fotó: Gazdag Mihály

A jubileumi, tíz éves gálaműsorának a Mesevilág címet adta a nyíregyházi Tánctanoda. A Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán közel százan léptek fel a 3 évestől a 70 évesig.

– Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke, Örökös Aranysarkantyús táncos és a Népművészet Ifjú Mestere - mondta Antal Roland, a Tánctanoda alapítója, művészeti vezetője.

– A Tánctanoda életében nagyon tartalmas évtizeden vagyunk túl. Felsorolni sem lehetne, hogy mennyi minden történt az együttes életében. A két felvonásos gálaműsorban egy olyan különleges Mesevilágba kalauzoltuk el a nézőket, amely bemutatja a hitvallásunkat. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ezen az estén életre kelt a tíz esztendő.

A műsorban közreműködött Kácsor-Ignácz Gabriella, Kácsor István, Bíró István, Olajos Gábor és a Szikes Zenekar. Az előadás zenekari kísérője a Bürkös Zenekar volt.

– Hálásak lehetünk a Móricz Zsigmond Színháznak, hogy a nagyszínpadon léphettünk fel. A színház valamennyi dolgozója kitett magáért. Köszönjük a Csoóri Sándor Alapnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptáncegyesületnek, a Fiatalok Magyarország Jövőjéért Egyesületnek, a Karfa Kft.-nek, hogy hozzájárultak a gálánk sikeréhez. Puskás László és felesége, Erika mama töretlen és áldozatos segítsége is sokat jelentett nekünk. Végül, de nem utolsósorban köszönjük a táncosok szüleinek az évek óta tartó támogatást. Sok közös élményt, örömöt, jókedvet élhettünk át már és bízunk benne, hogy sok ilyen év áll még előttünk!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában