Szomszédvári rangadók

2019.05.10. 13:42

„A Mándok még esélyes a bajnoki címre, ez a meccs el is döntheti az elsőség kérdését”

Nem hibázhatnak a labdarúgó megyei I. osztály éllovasának legfőbb üldözői.

Bulyáki Krisztiánék a Vasvárit, a kék mezes baktaiak a Nagyhalászt fogadják | Fotó: Sipeki Péter

Négy fordulóval a vége előtt már érdemes a tabellát figyelni, hiszen a bajnoki címért folytatott és a kiesés elkerüléséért vívott harc is szorosan alakul. A bajnokságot egy hónapja vezető, tíz meccse veretlen Nagyecsedre papíron könnyű feladat vár, szombaton azt a Tiszavasvárit fogadja, amelynek utolsó helye már ezen a hétvégén biztossá válhat. Ez akkor történik meg, ha kikap, és a Gyulaháza–Csenger-összecsapáson valamelyik fél győzni tud. Utóbbi két együttes esetében sem kell ecsetelni, hogy mennyire fontos a három pont begyűjtése.

Bulyáki Krisztiánék a Vasvárit, a kék mezes baktaiak a Nagyhalászt fogadják | Fotó: Sipeki Péter

Az utóbb említett hármas előtt az előző körben sikert arató Mátészalka áll, amely a Nyírgyulajt fogadja – Lukács Tibor együttese nincs jó passz­ban, egy újabb vereséggel nagyon távol kerülne az első helytől. Ugyanezen oknál fogva nem szeretne megégni Balkányban a jelenleg második Mándok sem.

Az Ibrány hatmeccses veretlenségi sorozattal kapaszkodik egyre feljebb, igaz, az utóbbi három összecsapásán csupán három pontot gyűjtött. Aktuális ellenfele, a Vásárosnamény is hat mérkőzés óta nem talál legyőzőre.

Szomszédvári rangadók

A Nagyhalász sem veszíthet pontot, ha bajnok akar lenni, igaz, a sorsa már egyáltalán nincs a kezében, ráadásul Baktalórántházára látogat, ahol az utóbbi négy évben tavaly érte el a legjobb eredményét, egy 0–0-t.

A középmezőnyben viszonylag nyugodt az élet, bár a Fehérgyarmat még nem táncolt el végleg a szakadék széléről. Siti Ferencék szomszédvári rangadót játszanak a Tarpával, amelynél Márton István azzal volt elfoglalva, hogy végre felpiszkálja a játékosai önbecsülését. A két csapat őszi találkozóján egyébként volt minden: kiállítás, tizenegyes, öngól és végül tarpai győzelem. Tiszakanyárra is egy szomszéd, a Kisvárda II. utazik, egyik csapat számára sincs már túl nagy tétje a hátralévő heteknek.

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 27. forduló (kezdés 17, ifi 15).

Mátészalka (13.)–Nyírgyulaj (4.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Az egyik legjobb csapattal játszunk, nehéz mérkőzésre számítok, de nem fogjuk megadni magunkat, mindent el fogunk követni, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az elmúlt hétvégén elrontottuk a tavaszi szereplésünket. Remélem, hogy az utolsó négy fordulóban olyan eredményeket fogunk elérni, amellyel elérjük a célunkat.

Nagyecsed (1.)–Tiszavasvári (16.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Ősszel Vasváriban megszenvedtünk, ezért most nagyon oda kell figyelnünk. Mindegy, milyen összeállításban lépünk pályára, itthon csak a győzelem elfogadható.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A múlt heti mérkőzésen nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy terveztük, a tisztes helytállástól fényévekre voltunk. A bajnokesélyes otthonában próbálunk javítani, ehhez mindenképpen fejlődnünk kell hozzáállásban, akaratban.

Fehérgyarmat (12.)–Tarpa (8.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Szomszédvári rangadóra készülünk, véletlenül sem lebecsülve az ellenfelet. Mélyen belénk égett az őszi meccsünk, és ezt nem szeretnénk még egyszer átélni.

Márton István, a Tarpa edzője: – Olyan passzba kerültünk, hogy már azok a megoldások sem sikerülnek, amelyek máskor természetesek! Éppen ezért a hét legfontosabb feladata az önbizalom helyreállítása és az önbecsülés felpiszkálása volt, kíváncsian várom, hogy sikerült!

Baktalórántháza (10.)–Nagyhalász (5.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Múlt heti botlásunkat hazai pályán szeretnénk javítani, még akkor is, ha egy nagyon jó csapat látogat hozzánk.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Baktán sosem könnyű nekünk, de remélem, hogy megszakad ez a sorozat, és fontos pontokkal tudunk gazdagodni.

Tiszakanyár (9.)–Kisvárda II. (11.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Ismét egy „melós” hazai mérkőzés következik, de ez a tavaszunk már csak ilyen. Vannak gondjaink, de nem panaszkodunk, tesszük a dolgunkat. Az utolsó négy mérkőzésen szeretnénk minél több pontot szerezni, mert jó lenne a végén a tabellán legalább abba a pozícióban maradni, mint ahol most vagyunk.

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Múlt heti győzelmünk gyógyír volt számunkra, ezért a héten jobb kedvvel edzettek és készültek a srácok a szomszédvári rangadóra.

Ibrány (3.)–Vásárosnamény (6.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Az elmúlt mérkőzéseken a Namény meg­győző játékot mutatott, és nagyon szépen szerepelt. Ha a csapatom helyzetkihasználása javul, és ugyanazt a magabiztos játékot nyújtja, mint az elmúlt meccseken, akkor itthon tudjuk tartani a három pontot.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Mivel az ibrányiak legutóbbi három mérkőzése nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, ezért biztos nagyon motiváltak lesznek ellenünk. Mi viszont szeretnénk folytatni a bajnokesélyesek elleni teljesítményünket.

Gyulaháza (15.)–Csenger (14.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Remélem, hogy a héten sikerült rendet rakni a fejekben. Bízom benne, hogy maximális odaadással, hatalmas lelkesedéssel itthon tudjuk tartani a három pontot.

Szilágyi Sándor, a Csenger edzője: – Mindkét csapat az életéért küzd, ezért nehéz mérkőzésre számítok. De hogy a végére maradjon esélyünk, mindenképpen eredményesnek kell lennünk. A remény hal meg utoljára!

Balkány (7.)–Mándok (2.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Mándok még esélyes a bajnoki címre, nagy valószínűséggel ez a meccs el is döntheti az elsőség kérdését, hiszen ha a Mándok pontot vagy pontokat veszít ellenünk, akkor a Nagyecsed révbe érhet. Egy biztos, mi már a hatodik helynél előrébb nem végezhetünk, ezért nyomás nem lesz rajtunk, azt gondolom, ha mindenki odateszi magát, elérhetünk egy bravúrt is.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Legalább annyira nehéz lesz a Balkány elleni mérkőzés, mint amilyen fontos. Egy nagyon jó csapattal fogjuk szemben találni magunkat, éppen ezért minden játékosomnak maximális teljesítményt kell nyújtania, ha eredményesen akarunk szerepelni.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában