fitness

2019.05.16. 11:38

A túlélés után új kihívást keresett

A tv-műsor után öt hónap alatt készült fel első versenyére.

A civilben orvostechnikai eszközök értékesítésével foglalkozó Petneházi Esztert a tv-nézők egy túlélő show-ban ismerhették meg, a műsor után egy újabb területen próbálta ki magát. És ha már belefogott, nagyon komolyan is vette, amelynek rövid időn belül meg is lett az eredménye.

– A Kölcsey Ferenc Gimnáziumba jártam, ahol atletizáltam, kézilabdáztam, de mellette versenyszerűen lovagoltam is a Timpex lovasklubban, díjugrásban versenyeztem. Többszörös megyei bajnok vagyok egyéniben és csapatban is. Nekem a sport mindig is az életem része volt.

Fülöp-szigeteki kaland

A műsort melyben szerepeltem, gyermekkorom óta néztem s mindig tetszett, hogy ott milyen vagány feladatokat kellett teljesítenie a résztvevőknek. Tavalyelőtt láttam a műsorban egy kölcseys, s kedvet kaptam, hogy én is jelentkezzek.

A műsor előtt kiválasztáson vettem részt, és szerencsére sikerült bekerülnöm, így jutottam el a Fülöp-szigetekre. Életem egyik nagy élménye volt, remek önismereti tréning egy ilyen megmérettetés.

Az ifjú hölgy a műsor után új kihívást keresett az életében.

Arany minősítést nyert

– Amikor hazajöttem, úgy gondoltam, hogy kipróbálom magam a fitnesz világában. Évek óta jártam edzeni, de komolyan decemberben kezdte a felkészülést. Nemrég vettem részt életem első versenyén, ez egy nemzetközi verseny volt, az Ausztria Kupa. Szerintem elég jól szerepeltem elsőre, a top hatba ugyan nem sikerült bekerülnöm, de a legjobb tíz között fejeztem be a versenyt.

Ez az eredmény megerősített abban, hogy érdemes folytatnom. Következő megmérettetésem a magyar bajnokság volt, ahol két kategóriában is indultam, mivel itthon még nem álltam színpadra, ezért mint újonc még egy minősítő versenyen is részt kellett vennem a bajnokságon belül. Ezen arany minősítést értem el, a versenyen aztán bikinifitnesz kategóriában harmadik helyen végeztem, fitt modell kategóriában pedig ezüstérmes lettem.

Nagyon boldog voltam, hiszen ez egy nagy elismerés volt, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen szintre jutottam. Ez az eredmény nemcsak a saját érdemem, hanem a Just Clear Berkes Teamé is, akik segítették a felkészülésemet.

Legközelebb szombaton az IFBB sorozat Diamond Cup elnevezésű versenyén indulok, amelyet most először rendeznek Magyarországon. Ezen a versenyen is bikinifitnesz és fitt modell kategóriában fogok indulni, izgatottan várom, hogy mire leszek képes ebben a nívós nemzetközi mezőnyben.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában