Megye II.

2019.05.07. 14:55

Balhé miatt hamarabb fújta le a Berencs FC-Demecser meccset

Rétközberencsen elszabadultak az indulatok, megütötték a játékvezetőt.

Illusztráció: Pixabay

Vasárnap a megyei labdarúgó-bajnokság II. osztályának Nyírerdő csoportjában rendezett Berencs FC–Demecser mérkőzést 1–0-s vendégvezetésnél a játékvezető félbeszakította. Szemtanúk beszámolója szerint egy, a demecseri tizenhatoson belüli kavarodás után néhány helyi szurkoló a pályára rohant és fizikailag bántalmazta a játékvezetőt. A mérkőzést vezető Lengyel Antal idő előtt lefújta a találkozót.

Tárgyalják az esetet

Lippai Tibor, a Berencs FC edzője így emlékszik az esetre.

– Kiállították egyik játékosunkat a 87. percben, véleményem szerint teljesen jogosan. Két perccel később a vendégek tizenhatosán belül a jobb oldali középpályásunk csinált egy cselt, és én úgy láttam, hogy elhúzták a lábát, de a játékvezető sípja néma maradt. Ez a két eset borzolta fel a nézők kedélyeit, néhányan közülük bementek a pályára, és elkezdték inzultálni az asszisztenst. A játékvezető kijött hozzá, hogy a nézőket rendre intse, ekkor a pályán lévő nézők a bíró felé rúgtak. Sajnáljuk az esetet, nem szokott nálunk ilyesmi előfordulni.

– A saját csapatommal, a mérkőzéssel foglalkoztam – idézte fel a történteket Frindik Attila, a demecseriek elnöke. – Annyit láttam az egészből, hogy a másik oldalon elindult egy néző és szidalmazta a játékvezetőt, majd belépett a játéktérre. Amint ezt észrevette a játékvezető, elindult felé, hogy leküldje a pályáról. A néző erre felé lendítette a kezét, majd belerúgott, mire Lengyel Antal azonnal véget vetett a mérkőzésnek.

– Elítéljük, ami történt, az ilyen események nem futballpályára valók! Az MLSZ szabályzatainak megfelelően a mérkőzés félbeszakadása miatt tárgyalni fogja az esetet a versenybizottságunk, illetve természetesen a játékvezetőt ért fizikai atrocitás és az egyéb rendezési hiányosságok mellett sem megyünk el szó nélkül, ami miatt a fegyelmi bizottságunk is fog foglalkozni a mérkőzésen történtekkel – mondta Kvaka Árpád, az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában