drift

2019.05.16. 08:31

Drift – Rekordszámú mezőny tagjai füstölték a gumit a RabócsiRingen

Két nyomvonalon drifteltek, augusztusban jubileumi Trackwood Fesztivál.

Az elmúlt hétvégén rekordszámú nevező vágott neki az idei Drift Gamesnek, amelynek a máriapócsi ­RabócsiRing adott otthont. A Pro (OB 1) kategóriában 29, míg a Pro2 (OB 2) kategóriában nem kevesebb, mint 34 versenyző állt rajthoz.

Izgalmas párviadalokat láthattak a nézők | Fotó: drifting.hu

A drifting.hu tájékoztatása szerint a Pro2 pilótái az új nyomvonalon, míg a Pro kategória versenyzői a megszokott pályán haladtak, csak épp az ellenkező irányba. A legtöbb profi pilóta jól ismeri már a máriapócsi pályát, azonban a fordított nyomvonal igen nehéz, kell a sok lóerő és a pre, mint normál esetben.

Fotó: drifting.hu

A versenyzők ráadásul gyakran elfelejtik, hogy a pontozóbírák a csaták során az elöl haladó köröket hasonlítják össze az elöl haladó körökkel és a hátul haladó köröket a hátul haladó körökkel. Többen abba a hibába estek, hogy nem a feladatra koncentráltak, hanem az ellenfél szó szerinti legyőzésére.

A fal és a technika ördöge

A kétnapos versenyen a fal mellé beállt bosszantó tényezőnek a technika ördöge is, és kart karba öltve szedegették szép sorban áldozataikat. A Pro2 (OB2) kategória versenyzői egytől egyig izgatottan várták, hogy végre összecsaphassanak az új nyomvonalon.

Fotó: drifting.hu

Ez volt a drifting.hu csapatának 98. versenye. Július 12–13-án jön a Ladaracing All­Star & Drift Gála, majd a századik verseny, az augusztusi Trackwood Fesztivál.

Eredmények

A Drift Games dobogósai:

A Pro (OB 1): 1. Roman Kolesar, 2. Cselőtei Csaba, 3. Kárai Péter.

A Pro2 (OB 2): 1. Utasi Péter, 2. Porkoláb Péter, 3. Bognár Barnabás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában