Kisvárda Master Good

2019.05.22. 08:09

Egy pillanatig sem volt bennük kétség

A kisvárdai játékosok nehéz szezonon vannak túl, de siker koronázta az erőfeszítéseiket.

Miként a játékosok, úgy a szurkolók sem akarták elengedni az NB I.-et

Forrás: kisvardafc.hu

Kétség sem férhet hozzá, a Kisvárda Master Good labdarúgói örökké emlékezni fognak a múlt vasárnap történtekre. Mint ismert, a szabolcsi együttes az NB I. utolsó fordulójában a Mezőkövesd ellen aratott 2–1-es győzelemmel biztosította a bennmaradást. A hazaiak két gólját Sztavrosz Cukalasz szerezte, aki a téli érkezése óta minden bajnokin kezdőként lépett pályára, négy góljából hármat a matyóföldiek ellen szerzett – utóbbi kettő a klub történetének legfontosabb találatai között emlegethető.

– Örülök, hogy sok mérkőzést játszhattam, és a sérülések is elkerültek – tekintett vissza a görög játékos. – Egy sportoló sosem lehet teljesen elégedett a teljesítményével, én is azon voltam, hogy meccsről meccs­re fejlődjek. Nem hiszek a szerencsében, csakis a kemény munkában. Éltem már át hasonlót, mint most a Mezőkövesd ellen. Egy korábbi csapatommal az utolsó mérkőzésén győznünk kellett azért, hogy európai kupaindulást érő pozícióban végezzünk, egy nullára megnyertük a találkozót, az egyetlen gólt én szereztem.

Egyszerű volt a helyzet

– Sosem éreztem úgy, hogy ne tudnánk kiharcolni a bennmaradást. Végig pozitívan gondolkodtam, nem féltem egyik csapattól sem – folytatta Cukalasz. – Bíztam magamban és a csapattársaimban is, mert nagy küzdőkből és remek játékosokból álló együttest alkottunk. Egy pillanatig sem kételkedtem abban, hogy bent maradunk.

Hasonlóan vélekedik Brana Ilics is, aki a második szezonját töltötte Kisvárdán.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert nagy volt a tét, és nyernünk kellett – fejtette ki Ilics. – Egy nullánál álltam be, akkor nem éreztem, hogy különösebben stresszelnénk, jól játszott a csapat. Nehéz szezon van mögöttünk, végig azért harcoltunk, hogy ne essünk ki, de az első pillanattól tudtam, hogy elérjük a célunkat. Ez egy kis csapat, először szerepelt az első osztályban, de kiváló játékosaink voltak, és rászolgáltunk a bennmaradásra.

Az első találathoz a házi gólkirály, Horváth Zoltán fejjel asszisztált.

– Nem kellett sokat gondolkodnunk a meccs előtt, hiszen egyszerű volt a helyzet: győzelemre volt szükségünk ahhoz, hogy ne kelljen foglalkoznunk a mögöttünk lévőkkel – emlékezett vissza a csatár. – Az első gól után volt még nyomás a csapaton, egy nullára vezettünk, ami jó eredmény volt ugyan, de egy esetleges döntetlen a többi eredménytől függően nem biztos, hogy elég lett volna. Noha nem én szereztem a gólt, nagyon örültem, mert az akkor a győzelmet is jelenthette volna, és mint később kiderült, kellett is a három ponthoz. Ahogy telt az idő, egyre felszabadultabbnak láttam a csapatot, a második félidő közepe körül aztán megszereztük a második találatunkat, onnantól úgy éreztem, már nem lehet probléma.

Feszült volt a múlt hét

Lucas a feljutásban és a bennmaradásban is fontos szerepet vállalt.

– Nagyon nehéz szezonunk volt, rosszul kezdtük a bajnokságot, és sok mindenen mentünk keresztül – mondta a csapatkapitány. – Szerintem nem sok ember hitte, hogy bent tudtunk maradni, de a lényeg, hogy mi nem kételkedtünk magunkban. Az egész hét nagyon feszült volt, de próbáltam beszélni a fiúkkal, mondtam nekik, hogy nyugodtan kell fociznunk. Az első félidő elején ez talán nem annyira sikerült, de a gól megnyugtatott minket, és onnan már jobbak voltunk. Bízom benne, hogy a most átéltek erőt adnak a következő szezonra. Akkor már nem újoncként lépünk pályára, rutinosabbak leszünk.

Születésnapi sikerek

Kisvárda polgármestere, Leleszi Tibor végezte el a Kövesd elleni mérkőzés kezdőrúgását, ami úgy látszik, jó ómen a csapatnak.

– A kezdőrúgás összefüggött a születésnapommal, amikor tavaly feljutottunk, akkor is én rúgtam, úgy látom, jó keretet adtam a szereplésünknek – mondta viccesen Leleszi Tibor. – Az utóbbi meccseken a B-középpel szurkoltam együtt, nagyszerű élmény volt. Jó volt látni a zsúfolásig megtelt stadionban az emberek örömét. A vendégszurkolókon kívül mindenki egy emberként drukkolt a csapatért. Ahogy a szurkolók kiabálták, a város veletek van, ezt a játékosok megszolgálták.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában