NB I

2019.05.07. 17:53

Kisvárda Master Good – Okosan és eredményesen fociztak

Szünet után jött az egyenlítés, majd a veszélyes kontrák eldöntötték a fontos három pont sorsát.

Beindult a nagy matekolás. Nekünk hány pont kellene, a riválisoknak mennyit kellene elhullajtaniuk… Az élvonalbeli focibajnokság egyik nagy kérdésére korábban választ kaptunk, hiszen a Fradi már megnyerte a bajnokságot.

A másik, ha nem fontosabb: kik lesznek a kiesők, melyik két csapat végez majd a vonal alatt. Érintettből van még bőven, egyelőre köztük van a Kisvárda Master Good is.

Óvatosan kezdtek a felek

Az a várdai csapat, amelyik szombaton vitézül szerepelt Debrecenben. Idén a Lokit csak a Vidi és a Kisvárda verte meg hazai pályán, ráadásul a bronzra hajtó debreceniek számára ugyancsak nagy volt a tét. Az első félidőben vezettek is, ám a szünetet követően fordult a kocka, és a vendég várdaiak háromszor is bevették a hazaiak kapuját.

– A meccs elejétől fogva egyenrangú partnerek voltunk – kezdte a visszatekintését a szombati bravúrra Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – A tét miatt mindkét csapat kissé óvatosan kezdett. Aztán voltak lehetőségek itt is és ott is, ezzel együtt váratlanul, mondhatni a semmiből érkezett a hazaiak gólja. Emiatt szünetben kicsit ideges volt a hangulat.

Higgadtság, összpontosítás

– Az öltözőben felhívtam a figyelmet a higgadtságra, az összpontosításra – folytatta Dajka mester. – Kihangsúlyoztam, hogy eddig is jól fociztunk, a hazaiak egy jó lövéssel találtak egy gólt. Még negyvenöt percünk van arra, hogy a megfelelő kockázatvállalás mellett támadjunk, mert ha sikerül egyenlítenünk, akkor az új forgatókönyvet jelent. Akkor már kockáztatniuk kell a hazaiaknak. Szerencsére minden bejött, mert egyenlítettünk, kijöttek, és onnantól kezdve veszélyes kontrákat vezethettünk, és kettőből sikerült is a kapuba találni. Okosan fociztunk és ez most eredménnyel is párosult – így Dajka László.

Nincs baj Grozavval

A sok remek teljesítmény közül kiemelkedik Georghe Grozavé, aki kétszer is a kapuba talált. A második után a lábához kapott, és később le is cserélték a remek támadót.

Információnk szerint szerencsére nincs komolyabb baj, egy rúgást kapott, de remélhetőleg Pakson hasonló formában fog focizni. Mert a matekolás szombaton folytatódik, a kisvárdai együttes az atomvárosiak vendége lesz.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában