mennyei megyei i

2019.05.17. 10:12

Megye I. – több csapat is kiszállhat a buliból

A megye egyben fontos kérdésekre kaphatunk választ a hétvégén.

A megyei I. osztály végéhez közeledve (három forduló van még hátra) egyre nagyobb tétje van minden összecsapásnak azok számára, akik a bajnoki elsőségre pályáznak, és azoknak, akik a kiesés elől menekülnek.

Az éllovas Nagyecsed a forduló rangadóját játssza a Mándokkal, esetleges győzelmével biztossá válna, hogy Kiss Gábor csapata már nem tudja megelőzni. Ha nyer az Ecsed, akkor az Ibrány, a Nagyhalász és a Nyírgyulaj sem bukhat már pontot. Az Ibrány a tét nélkül játszó, de jó erőkből álló Kisvárdához látogat, a Nagyhalász az öt meccse nyeretlen Tiszakanyárt fogadja, míg a Gyulaj egy minden bizonnyal motivált Gyulaházát lát vendégül.

Merthogy Bardi Gábor együttese a kiesés elől menekül. A versenykiírás szerint három csapat esik ki a megyei első osztályból. A Tiszavasvári már biztosan utolsó, a maradék két helyre még négy együttesnek „van esélye”. Közülük a legjobb pozícióban a Fehérgyarmat áll, amely ha győzne ezen a hétvégén a Vasvári vendégeként, csak akkor csúszna a vonal alá, ha nem szerezne már több pontot, és a Gyulaháza a hátralévő összes bajnokiját megnyerné.

Révbe érhet a Mátészalka

A bennmaradást a Mátészalka is bebiztosíthatja már most, ám ahhoz meg kell vernie a remek tavaszt produkáló Vásárosnaményt, és izgulhat azon, hogy az őt követő közvetlen riválisa ne nyerjen.

A Csengernek már minden győzelem az utolsó szalmaszál megragadását jelentené, amennyiben kikap, már az is végzetes lenne, ha a Szalka akár csak egy pontot is szerezne.

KM

Borítókép:A piros mezes gyarmatiak bebiztosíthatják magukat Fotó: Pusztai Sándor

 

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 28. forduló, szakvezetői várakozások

Tarpa (8.)–Baktalórántháza (11.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Remélem, nem altatta el a csapatot, hogy „sorozatban” nyertünk egyet!

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Remélem, a szezon utolsó idegenbeli meccse felvillanyozza a csapatot, és jó eredménnyel térhetünk haza.

Nyírgyulaj (5.)–Gyulaháza (14.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Hazai pályán csak a győzelem az elfogadható.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Tisztában vagyunk vele, hogy a Gyulaj az osztály egyik legjobb csapata, de a mi helyzetünkben egyszerűen muszáj győzelemre játszani. Bízom benne, hogy borítjuk a papírformát, és meglepetést tudunk okozni.

Vásárosnamény (6.)–Mátészalka (13.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Sajnos Ibrányban nemcsak három pontot, hanem két meghatározó játékosunkat is elveszítettük. Hazai pályán a győzelem a célunk egy olyan Mátészalka ellen, amely ellenünk mindig jó teljesítményt nyújt.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Úgy gondolom, nehéz mérkőzés vár ránk. Az egyik legjobb formában lévő csapathoz látogatunk, de számunkra nagyon fontos lenne a pontszerzés.

Tiszavasvári (16.)–Fehérgyarmat (12.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A sorsunk eldőlt, tehát teher nélkül játszhatunk. Sérültjeink folyamatosan cserélődnek, annyi a pozitívum, hogy nem kell gondolkoznom a csapat rotálásán. Hazai pályán mindenképpen győzelemre fogunk játszani. Ha kitart a múlt heti lelkesedés, akkor itthon tartjuk a három pontot.

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – A hazai csapat biztos nem feltartott kézzel fog pályára lépni. Ennek szellemében készülünk egy számunkra fontos mérkőzésre.

Mándok (4.)–Nagyecsed (1.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Vasárnap tizennégy órától a Nagyecsed csapatával mérkőzünk meg, és ennyi...

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Kijelenthetjük, hogy ez az év mérkőzése lesz számunkra. Ha nem kapunk ki, akkor a dobogó már valószínűleg meglesz, de ezzel így vannak a hazaiak is. Úgyhogy jöjjön, aminek jönnie kell.

Kisvárda II. (10.)–Ibrány (2.)

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – A bajnoki címre is esélyes csapatot fogadunk. Mi a saját játékunkat akarjuk játszani, és megpróbáljuk legyőzni az Ibrányt.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Egy nagyon fiatal, sokat futó, a futballt játszó csapathoz látogatunk, játékosai hazai pályán biztos, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért. Ha a Namény elleni második félidei lelkesedést és harci szellemet ki tudjuk vinni a pályára, akkor akár mind a három pontot el tudjuk hozni Kisvárdáról.

Nagyhalász (3.)–Tiszakanyár (9.)

Ludánszki István, a Nagyhalász edzője: – Hazai pályán nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése, még akkor is, ha sok a hiányzó és sérült játékosunk.

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Ez a tavasz eddig nem rólunk szól. Bár nem lehet panaszom a csapat hozzáállására, valamint a mutatott játékra sem, de ugyebár a focit gólra játsszák, illetve pontokért, melyből eddig nem sokat szereztünk. Kevesen vagyunk, és ez már a bajnokság végéig nem fog változni, de ennek ellenére minden megszerezhető pontért meg fogunk harcolni.

Csenger (15.)–Balkány (7.)

Szilágyi Sándor, a Csenger edzője: – Sajnos, a legfontosabb meccsre nem sikerült összekapni magunkat, így szinte kilátástalan helyzetbe kerültünk! Megpróbáljuk kihozni a legtöbbet az utolsó három mérkőzésünkből, de sorsunk már nem a saját kezünkben van.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen attól függetlenül, hogy matematikai esélye van még a hazaiaknak, otthon biztos, hogy szeretnének bizonyítani. Mi sokat építkezhetünk a Mándok elleni győzelemből. Ha ugyanolyan fegyelmezett, taktikus, koncentrált játékot fogunk nyújtani, akkor lehet esélyünk a pontszerzésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában