Kosárlabda

2019.05.19. 21:20

Nagyot küzdöttek, de véget ért a Blue Sharks szezonja

A nyíregyháziak nem bírtak a MAFC-cal, így a negyedik helyen végeztek.

A Nyíregyháza Blue Sharks a szezon utolsó hazai mérkőzésén lépett pályára, a tét az volt, hogy tudnak-e egyenlíteni a MAFC elleni bronzcsatában. Az alap kezdőjéből három embert sérülés miatt nélkülöző Cápák jól kezdtek, Czura Attiláék szinte végig előnyben voltak az első negyedben.

A budapestiek 27-21-ről egy 15-0-s futással fordítottak, a fő játékmestereit nélkülöző Blue Sharks ebben az időszakban sok labdát eladott, nem mentek be a dobások és a faultokkal is meggyűlt a baja a csapatnak. Ekkor az élre állt Oláh Zoltán és a nyíregyháziak a nagyszünetig visszajöttek a meccsbe.

A fordulást követően Bazsó Brúnóék még a vezetést is átvették, ám ebben a negyedben is jobbára a vendégek jártak előrébb. A hazaiak akarását és az utóbbi heteit jól jellemzi, hogy Sitku Márton és Czura Attila egy szabad labdáért vetődve kis híján lesérítette egymást.

 

A felek továbbra is egál közeli eredménnyel haladtak a lefújás felé, ám a fővárosiakat véleményes játékvezetői ítélet is segítette, a végig nagyot hajtó Cápák már nem tudtak újra előnybe kerülni, minimális különbséggel kikaptak. A Blue Sharks játékosai mindent kiadtak magukból és a negyedik helyen zárták a bajnokságot.

Kosárlabda: Férfi NB I./B, Piros-csoport

A harmadik helyért, 2. mérkőzés

Nyíregyháza Blue Sharks-MAFC 84-85 (22-17, 15-23, 22-23, 25-22)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Frányó, Mészáros, Lengyel.

Blue Sharks: Czura 21/3, Oláh 15/3, Bazsó 13, Mokánszki 9/3, Tóth 14/3. Csere: Sitku M. 6/6, Vaskó. Demeter 6/6. Vezetőedző: Siska János.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában