pénz - foci

2019.05.07. 18:13

Nyírbátor – Amikor már az alázat sem elegendő

A nyírbátori csapat végső elkeseredésében döntött a demonstráció mellett.

A legtöbb csapatnál szokványosan alakult az NB III. Keleti csoportjának legutóbbi fordulója. Becsülettel felkészültek a mérkőzésre, játszottak egyet, aztán ki-ki diadallal, esetleg egy ponttal a zsebében, más lehajtott fejjel jöhetett le a pályáról. A Nyírbátornak egészen máshogy telt az elmúlt hete.

A vasárnapig hatmeccses veretlenségi sorozatban menetelő gárda a feléjük fennálló tartozás miatt figyelemfelkeltésként tizenöt perccel később vonult ki a pályára, majd mindent megtett, de 3–2-re kikapott a Putnoktól. A vereség azonban a legkisebb dolog, ami zavarja az érintetteket.

A könnyeikkel küszködtek

– Elkeseredettségünkben azt sem tudjuk, hogy mit csináljunk – mondta szomorúan Szilágyi Krisztián, a bátoriak edzője. – Kilátástalan a helyzetünk. Taktikai dolgokba most nem szeretnék belemenni, a helyzetünk túlmutat ezeken. Az viszont elismerésre méltó, amit a játékosok nulla háromnál is bemutattak, ahogy alázattal futballoztak, küzdöttek egymásért, megmutatták, milyen tartás van bennük így is.

Olyan erőket mozgósítottunk, hogy nem csak az egy pontra szolgáltunk volna rá, mert három kettőnél öt óriási helyzetünk volt. Minden tiszteletem a játékosaimé. A futball sem akarja visszaadni, amit kellene. A könnyeinkkel küszködtünk a mérkőzés után. A közönségünknek is köszönjük, végig mellettünk voltak az egész meccsen és állva tapsoltak meg bennünket.

Nem teljesült az ígéret

Információink szerint TAO-s elszámolási problémák miatt az MLSZ-től egy éve nem kap működési támogatást a klub, amelynél a háttérben azért dolgoznak hónapok óta, hogy rendeződjön a helyzet. Úgy tudjuk, már majdnem megoldódott a probléma, ám ismét elakadt a folyamat.

A futballisták és az edzők hónapok óta nem kapnak pénzt, a kifizetésekkel kapcsolatban folyamatosan új határidőre kaptak ígéretet, a legutóbbi április végén volt, ám továbbra sem történt semmi. A csapat ezért döntött végső elkeseredésében a demonstráció mellett, ám kérdés, hogy az kihez jut el, hiszen ez már egy roppant összetett probléma.

MK

Borítókép: A nyírbátori játékosok és az edzők nem tehetnek mást, várják, hogy megoldódjon a helyzetük Fotó: Pusztai Sándor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában