Kézilabda

2019.05.13. 08:31

Nyíregyházi SN – Több volt ebben a mérkőzésben

A hajrára visszakapaszkodtak, de a végére elfogyott az energia.

Szűcs Balázs (labdával) nyolcszor talált be | Fotó: Dodó Ferenc

Pénteken Orosházán szenvedett vereséget a Nyíregyházi SN NB I./B-s csapata (36–31). Kaplonyi Zoltán, az együttes edzője értékelte a mérkőzést.

– Zárt hatosfalas védekezéssel kezdtünk, sajnos nem működött a megbeszélt taktika. Elmaradtak a megállító szabálytalanságok, átjáróház volt a védelmünk, és az elején a kapusunk sem tudott hozzátenni a meccshez – pillantott vissza a tréner.

– Nem voltak labdaszerzéseink, így nem tudtunk lerohanásból könnyű találatokat szerezni, ráadásul a felállt fal elleni támadásoknál rengeteg eladott labdánk volt, amit az Orosháza meg is büntetett, legalább tíz lerohanásgólt szereztek az első játékrészben.

Visszakapaszkodtak a hajrára

– Váltanunk kellett védekezésben, ezért a huszadik percben külön őrzőt kapott az irányítójuk és a bal átlö­vőjük. Fordulás után továbbra is így védekeztünk, ­visszajöttünk a mérkőzésbe, az utolsó tíz percre sikerült is visszakapaszkodnunk egy gólra. Ez azonban teljesen ­felőrölte energiáinkat, és sajnos elkövettünk három technikai ­hibát, amiből ismét ­megléptek a hazaiak. Véleményem ­szerint ebben a mérkőzésben sokkal több volt, mint amit a végeredmény tükröz, ha egy kicsit jobban koncentrálunk, és minimálisra csökkentjük a hibákat, akár meglepetést is okozhattunk volna – ­fogalmazott Kaplonyi Zoltán.

A Nyíregyházi SN szombaton a PLER-t fogadja az utolsó fordulóban.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában