NB I

2019.05.27. 15:32

Offenzív, domináns és kreatív játék a filozófia – interjú a Kisvárda Master Good sportigazgatójával

Révész Attila sport­igazgató szerint a csapat játéka élvezhető is volt, szeretnének fiatal magyarokat a keretbe.

Révész Attilát aligha kell bemutatni a labdarúgás kedvelőinek. A pro licences edzői minősítéssel rendelkező szakember a Kisvárda Master Good sportigazgatójaként szerzett elévülhetetlen érdemeket abban, hogy az újonc meghosszabbította élvonalbeli tagságát. Nemrégiben újabb képesítést szerezve immáron diplomás sportigazgató.

Csak egyfajta válasz van

– Azt gondolom, hogy csak egyfajta válasz létezhet – tudatta arra a kérdésre vonatkozóan, hogy elégedett-e a csapat eredményével. – Ezzel a bennmaradással kisebbfajta csodát tettünk, így elégedettek lehetünk. Elégedettek lehetünk az eredménnyel, ugyanakkor azt is bátran állíthatom, hogy a mutatott játékunk is élvezhető volt. Visszaköszönt az a filozófia, amit évek óta képviselünk: mind az offenzív, mind a domináns játék, mind a kreativitás felfedezhető volt.

Menni kellett a győzelemért

– Az, hogy tavasszal a gólkülönbségünk a második volt a Fradi után, mutatja, hogy ez a felfogás uralkodott nálunk – folytatta Révész Attila. – Ez nyilván egy picit annak is tudható, hogy a meccseken mennünk kellett a győzelemért, hiszen a riválisaink is gyűjtögették a pontokat, mi pedig ősszel jelentős lemaradást szenvedtünk, ez az alaptaktikánkból is eredt.

Ugyanakkor a játékosoknak a stílusa és a felállási formánk is mindig azt mutatta – és a statisztikák is megerősítették –, hogy mindig a támadójátékot preferáltuk. És ezt élvezték a játékosok, élvezték a szurkolók.

Révész Attila | Fotó: nso.hu

Futásban az élen

– Hazai pályán több győzelmet szerettek volna látni a szurkolók, például a rivális Diósgyőr ellen nem sikerült, de ezeket a mérkőzéseket azonnal feledtetni tudtuk a rendkívüli idegenbeli bravúrokkal, elég ha csak a debreceni győzelemre gondolok. Néhány kiemelkedő mérkőzésünk is volt mind tartalomban, mind fizikailag és eredmény tekintetében.

Ahonnan elindultunk nyár közepén, azzal a futómunkával nem lehetett volna más, csak a kiesés. Arra büszkék vagyunk, hogy ahova elérkeztünk, az pedig a csoda. Elmondhatom, hogy az NB I.-ben a legtöbbet és a leggyorsabban futó csapat a miénk volt.

A debreceni meccsen például a sprintek távolságát mérve az európai topszintet értük el. Nyilván itt nem a minőségről beszélek, de a megtett sprintek összteljesítménye rendkívüli. Úgy érezem, hogy amire fel lehetett készülni, arra fel is készültünk. Magasan a legkisebb költségvetésből egy hatalmas bravúrt értünk el.

Csábítják a játékosokat

– Néhány játékosunkat bizonyos klubok magasabb fizetéssel csábítják – tért rá a jelenre és a jövőre Révész Attila. – Természetesen az a legfontosabb, hogy a mag megmaradjon. A kulcsjátékosaink szereződése garancia erre. Sokan kérdezik: mi van Felipével, mi van Grozavval? Nem érkezett értük ajánlat. A legtöbb információ leginkább pletykára alapuló szösszenet, semmi alapja nincs.

A kezdőcsapat zöme marad

– A kezdőcsapatnak a nyolcvanöt százaléka a következő szezonban is marad. Fogunk változtatni, egy picit fiatalítunk, és tehetséges magyar játékosokat is fogunk a keretbe hozni.

– Olyanokat, akik rövid idő alatt felvehetik az élvonal ritmusát úgy, ahogy azok tették, akik az NB II.-ből jöttek, és megmutatták, hogy van bennük spiritusz. Ezt most is meg fogjuk tenni NB II.-es játékosokkal, többekkel már tárgyaltunk is – így Révész Attila. ML

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában