Mennyei megyei I.

2019.05.24. 08:58

„Reméljük, mindenki megfelelő állapotban érkezik a mérkőzésre, mindenféle szempontból...”

Csupán két olyan meccset rendeznek, ami nem dönthet a bajnoki címről vagy az utolsó helyekről.

Illusztráció

Fotó: Sipeki Péter

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály előző fordulójában is megvolt már rá az esély (még ha csak egy kicsi is), hogy a Nagyecsed bebiztosítja a bajnoki címét, a képletet is lejegyeztük, a megoldáshoz azonban nem kerültünk közelebb, mert a lista­vezető nem tudta megverni a Mándokot, sőt az élmezőny még szorosabb lett a Nagyhalász győzelmével.

Négyen még veszélyben

Ádámszki Róberték ezen a héten is célba érhetnek, ám a mérkőzésük után még nem ünnepelhetnek bajnoki címet akkor sem, ha nyernek, mert a Nagyhalász csak két nappal később, vasárnap játszik. Ha az Ecsed nyer pénteken, akkor Ludánszki Istvánék is győzelmi kényszerben lesznek Kisvárdán, persze, egyébként sem szeretnének pontot hullajtani. Az őket követő Ibrány, Nyírgyulaj, Mándok hármasnak is van még matematikai esélye az első helyre, de a Nagyecsed esetleges győzelmével mindhárom csapat kiszállna a versenyből.

Azt is említsük meg, hogy mi történik akkor, ha nem nyer az Ecsed, és három üldözője három pontot szerez. Ebben az esetben az utolsó fordulóban egy Nyírgyulaj–Nagyecsed és egy Nagyhalász–Ibrány derbi döntene a bajnoki címről.

Ugorjunk a tabella alsó felébe! A versenykiírás szerint az utolsó három csapat esik ki. A Tiszavasvári már biztosan utolsó, a Csenger és a Gyulaháza áll még a vonal alatt. Mindkét együttes lemaradása öt pont az előttük álló Mátészalka, Fehérgyarmat kettőshöz képest. Utóbbi két gárda győzelemmel bebiztosíthatja magát, és adott esetben egy döntetlen is elég lehet már most. A csengerieknek és a gyulaháziaknak nincs mit számolgatniuk, két meccset kell nyerniük, és bizakodhatnak a riválisok pontvesztéseiben.

Az őszi ötnapos volt

A fordulóban két olyan meccset rendeznek, amelyek nem befolyásolják a legfontosabb kérdéseket. Egyik ilyen a Vasvári baktai vendégjátéka, itt érdekesség, hogy a sereghajtó a szezonban csupán négy összecsapást nyert meg, egyik épp a Baktalórántháza ellen volt.

A másik összecsapás a Tiszakanyár–Tarpa. A felek ősszel „ötnapos” meccset játszottak egymással, mivel a szünetben a nagy köd miatt félbeszakadt a találkozó, a folytatásra pedig napokat kellett várni. Bízunk benne, hogy ezúttal már szombaton döntés születik.

KM

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 29. forduló, szakvezetői várakozások

Nagyecsed (1.)–Csenger (14.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Más-más célokért küzd a két csapat, de a vendégeknek is, és nekünk is égetően szükségünk van a pontokra. Mindent el fogunk követni, hogy mi örülhessünk a mérkőzés végén.

Szilágyi Sándor, a Csenger edzője: – Magunkat hoztuk abba a helyzetbe, amiben vagyunk. Tudjuk, hogy kisebbfajta csoda kell ahhoz, hogy megakadályozzuk a bajnok­avatót, de nem feltartott kézzel megyünk a pályára. Bízom benne, hogy a fiúk átérzik a mérkőzés fontosságát.

Ibrány (3.)–Mátészalka (12.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Utolsó hazai mérkőzésünkön szeretnénk szépen búcsúzni a közönségünktől, ezért százszázalékosan biztos vagyok benne, hogy a játékosok mindent megtesznek azért, hogy csakis győztesen hagyjuk el a pályát.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Nehéz sorozatban vagyunk, egymás után játszunk az élcsapatok ellen. Ennek ellenére most sem feltartott kézzel fogunk pályára lépni, mindent megteszünk majd azért, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Mindenképpen el szeretnénk kerülni az utolsó négy helyről.

Baktalórántháza (9.)–Tiszavasvári (16.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Győzelem mindenféleképpen! Szeretnénk begyűjteni a három pontot, ugyanis ősszel a Tiszavasvári megtréfált minket.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Ősszel sikerült felülkerekedni vendéglátóinkon, az előző fordulóban mutatott játékunk bizakodásra ad okot, persze tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz Baktán.

Tiszakanyár (10.)–Tarpa (8.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – A „ szenzációs” tavaszt produkáló csapatok mérkőzésén bízom benne, hogy most nem öt napig fog tartani a mérkőzés, mint ahogy ősszel. Valamint abban is reménykedem, hogy a kilencvenedik perc végén most mi vonulunk le győztesen a pályáról, így talán tudunk kozmetikázni a pontok alapján pocsékra sikerült tavaszunkon.

Márton István, a Tarpa edzője: – Nem csak az eltiltottak fognak hiányozni szombaton! A megszokott heti edzésmunkán változtattunk, inkább az akadémiai névadóra és a Kuruc napra fektettük a hangsúlyt! Reméljük, mindenki megfelelő állapotban érkezik a mérkőzésre, mindenféle szempontból!

Gyulaháza (15.)–Vásárosnamény (6.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az utolsó két mérkőzést meg kellene nyernünk ahhoz, hogy legyen esélyünk a megyei I. osztályú tagságunk megőrzésére! Ráadásul az sem jelentene biztos bennmaradást. Amit tudok ígérni: az utolsó hazai mérkőzésen, ha kell, felszántjuk a pályát, de innen a Vásárosnamény pontot nem vihet el! Ha netán mégis, akkor készülhetünk az alacsonyabb osztályra.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Azt szokták mondani, hogy a könnyebbnek hitt mérkőzések a legnehezebbek. Sajnos, ezt az én csapatom már többször bizonyította, ugyanis az ilyen mérkőzéseken elvesztett pontjainkkal akár a második helyen lehetnénk.

Balkány (7.)–Nyírgyulaj (4.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Utolsó hazai mérkőzésünkön szeretnénk szépen ­búcsúzni lelkes szurkolóinktól. Én is kíváncsian várom, hogy a Mándok elleni vagy a Csenger elleni arcát mutatja majd a csapat. A tavaszi szereplésünkre nem lehet panasz, bízom a srácokban, hogy egy bravúros ­győzelemmel szebbé tesszük hazai mérlegünket.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egy jó tavaszt produkáló Balkány otthonában szeretnénk olyan eredményt elérni, amely tovább éltetné dobogós reményeinket.

Fehérgyarmat (13.)–Mándok (5.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Egy topcsapat látogat hozzánk, de egyetlen célunk lehet (legyen az Mándok vagy a Real Madrid), hogy jövő héten ne kelljen külön matekórára járnunk...

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Nem hiszem, hogy bárki is gondolta volna a nyolcadik forduló után – mikor annyi pontunk volt, mint a katicának –, hogy a bajnokság hajrájában a topcsapatok között fogunk szerepelni, és reális esélyünk lesz a dobogó bármely fokára felállni. Ugyan az első hely még matematikailag megszerezhető, nagyon minimális annak a lehetősége, hogy az élen végezzünk. Viszont azért fogunk küzdeni, hogy minél jobb eredményt érjünk el, és ezáltal, ha lehetséges, minél fényesebb érmet szerezzünk. Azonban még hátravan két brutálisan nehéz mérkőzésünk idegenben, de bízom a fiúkban, és tudom, ezúttal nemcsak szeretnének, hanem akarnak is győzni!

Kisvárda II. (11.)–Nagyhalász (2.)

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Gratulálok felnőttcsapatunknak, hogy sikerült megőrizni első osztályú tagságukat! Ennek tudatában feldobódva készülünk a Halász elleni mérkőzésre.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Múlt heti mérkőzésünket fél gőzzel sikerült megnyernünk, viszont a Várda ellen ennyi biztosan nem lesz elég. ­Fegyelmezett játékkal, jó helyzetkihasználással van esélyünk a három pont megszerzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában