röpi

2019.05.09. 17:46

Röplabda – Fruzsi is készül az erőpróbákra

Női röplabda-válogatottunk a Continental Arénában kezdi majd az Európa-liga küzdelmeit.

Nyáron több erőpróba is vár női röplabda-válogatottunkra. Előbb jön egy belga torna, aztán az Európa-liga mérkőzései, majd az augusztusi, hazai társrendezésű Európa-bajnokság.

Még mozgásban a keret

Éppen ezért hétfőtől a bő keret Budaörsön kezdte meg a felkészülését a belga Jan De Brandt szövetségi kapitány irányításával. A keret létszáma egyelőre folyamatosan változik, hiszen vannak, akik még bajnokiznak. Például Sándor Renáta és Szakmáry Gréta a német bajnokság döntőjét vívja éppen egymás ellen, Pallag Ágnes csapata a francia bajnokság fináléjába jutott.

Ott van viszont a játékosok között Tóth Fruzsina, a Fatum-Nyíregyháza liberója, a szakmai stábban pedig Darabos Balázs, a Fatum és a Szpari erőnléti edzője. Sőt, Varga Eliza is a többiekkel gyakorol, pedig a román szövetség nem akar lemondani a játékjogáról, ám a kapitány a jövőben számít a Fatum tehetségére.

– Remek a hangulat, jók az edzések – kezdte élménybeszámolóját érdeklődésünkre Tóth Fruzsina. – A budaörsi sportcsarnokban az első napon csak alapdolgokat csináltunk, fokozatosan haladunk előre. Ha valami gond van, akkor Jan megállítja a tréninget és kijavítja a hibákat. A mester egyébként nagyon szimpatikus, jó vele dolgozni. Jövő szerdán indulunk egy belga túrára, onnan hazaérkezve annak a hétnek a péntekjén már Nyíregyházára utazunk, és ott folytatjuk a felkészülést, hiszen az Európa-ligában a Continental Arénában kezdünk a franciák ellen.

Egyeztetni a tanulással

– Nekem még beszélnem kell a kapitánnyal, hiszen az egyetemen hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak, és ezt össze kell hangolni a felkészüléssel. Bízom benne, hogy sikerül megtalálni a számomra legoptimálisabb megoldást. Természetesen az edzéseken maximálisan odateszem magam – így Fruzsi.

Röplabda: a női válogatott kerete és az Európa-liga menetrendje

A játékoskeret:

Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (UTE), Tálas Zsuzsanna (Swietelsky-Békéscsaba)

Ütők: Dégi Barbara (Gödöllői RC), Dékány Bernadett (Vasas Óbuda), Liliom Rita (UTE), Miklai Zsanett (1. MCM-Diamant Kaposvár), Németh Anett (Coastal Carolina – amerikai), Pallag Ágnes (Cannes – francia), Sándor Renáta (Allianz MTV Stuttgart – német), Szakmáry Gréta (SSC Palmberg Schwerin – német), Takács Doroti (MTK), Török Kata (Vasas), Vezsenyi Adrienn (MTK), Villám Lilla (Vasas )

Centerek: Ambrosio Melani (Vasas), Bodovics Hanna (Békéscsaba), Nagy Eszter (Rote Raben Vilsbiburg, német), Pekárik Eszter ( Békéscsaba), Pintér Andrea (Jászberény)

Liberók: Molcsányi Rita ( Békéscsaba), Lékó Lilla (Jászberény), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza)

A szakmai stáb:

Szövetségi kapitány: Jan De Brandt. Másodedzők: Jókay Zoltán, Nacsa Gábor és Tóth Gábor. Erőnléti edző: Darabos Balázs. Masszázsterapeuta:Vígvári Benedek. Csapatvezető: Dobi Edina

A Európa-Liga menetrendje

Május 25. 15: Magyarország–Franciaország, Nyíregyháza

Május 29. 19: Horvátország–Magyarország, Varasd

Június 1. 18: Franciaország–Magyarország, Harnes

Június 8. 15: Magyarország–Horvátország, Kaposvár

Június 12. 17: Ausztria–Magyarország, Graz

Június 15. 15: Magyarország–Ausztria, Budapest

ML

Borítókép: Jó hangulatú szelfi az első edzésről Fotó: hunvolley.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában