Helyi sport

2019.06.02. 20:37

A harmadik vonalban is befejezték a csapataink

A labdarúgó NB III. utolsó fordulójában a Nyírbátor a Gyöngyöshöz látogatott, míg a Sényő hazai pályán fogadta a bajnoki címre hajtó Jászberényt.

Sényő-Carnifex FC vs. Jászberény

Fotó: Dodó Ferenc

Gyöngyösön hazai fölényben teltek az első percek, majd az első félidő közepétől magára talált a Nyírbátor, amit több veszélyes támadás is jelzett, a kapuk azonban nem igazán forogtak veszélyben. A második játékrész elején felváltva alakultak ki helyzetek, de mindkét hálóőr biztosan őrizte a portáját. A hajrában a hazaiak támadtak többet és veszélyesebben, de a Bátor állta a sarat. Összességében is a Gyöngyös volt veszélyesebb, ennek ellenére a Nyírbátor rászolgált az egy pontra. A bátori csapat újfent megmutatta, hogy nagyszerű sportemberek alkotják, akik az ismert körülmények között a tőlük elvárhatótól lényegesebben többet mutattak az egész szezonban.

Két jó csapat találkozott Sényőn, ahol a lehetőségeivel jobban élő vendégek 1-0-ra majd 2-1-re és 3-1 vezettek. A végén egy picit a hazai csapat lagymatag játéka miatt fölénybe kerültek a berényiek és teljesen megérdemelten győztek – nekik nagyobb motiváció volt az utolsó meccs, mint a hazai együttesnek, ám a Szolnok sem hibázott, így bajnok lett.

Gyöngyös–Nyírbátori FC 0–0

Gyöngyös, 300 néző, v.: Jakab (Schweighardt, Sinkovicz).

Gyöngyös: Halasi – Fekete, Csornij (Botos), Rédei, Tóth O., Molnár E. (Czéh), Laurinyecz, Tarnai, Niedermüller, Fehér, Forgács. Edző: Török János.

Nyírbátor: Vasas – Mácsik (Molnár L.), Szegedi, Müller, Pálinkás, Benkő (Scheibli), Boros, Bagi, Fenyőfalvi, Terdik, Tóth M. Edző: Szilágyi Krisztián.

Jók: Laurinyecz, Fehér, Rédei, illetve Vasas, Tóth M., Fenyőfalvi, Szegedi, Pálinkás.

Tudósított: Janovics János.

Török János: – Mindent megtettünk a győzelemért, motiváltan játszottunk. A hazai közönségtől győzelemmel szerettünk volna elbúcsúzni, de a játék egy elemében nem voltunk sikeresek, ez pedig a góllövés volt.

Szilágyi Krisztián: – Jár az óriási gratuláció játékosaimnak az egész éves teljesítményükért. Büszke vagyok rájuk, köszönjük mindenkinek a támogatást, akik kitartottak mellettünk.

Sényő-Carnifex FC–Jászberény 1–3 (1–2)

Sényő, 300 néző, v.: Takács (Tőkés, Punyi).

Sényő: Gagyi – Bodó, Klepács, Hadházi, Lakatos L., Lizák, Phrakonkham, Lakatos B. (Bernáth), Kapacina K., Barcsay (Anda), Kapacina V. (Ács). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Jászberény: Miski – Hevesi-Tóth, Ludasi (László), Süttő, Herczeg (Ilkovics), Albert, Szanyi, Lakatos B., Sándor, Farkas (Szőllősi), Szemere. Edző: Huszák Géza.

Jók: Lakatos L., Klepács, Bodó, Gagyi, illetve Albert, Farkas.

Gól: Kapacina K., illetve Albert, Farkas, Süttő.

Tudósított: Pehely Zoltán.

Imrő László: – Gratulálunk a Szolnok bajnoki címéhez és természetesen a Jászberénynek, valamint az ESMTK-nak is az éremhez! Picivel több volt ebben a mérkőzésben, de az egész éves teljesítményünket nem érheti panasz. Gratulálunk a fiatal Anda Szilárdnak élete első NB III.-as mérkőzéshez! Mindenkinek jó pihenés kívánunk és sikeres felkészülést az alapozásra. Gratulálunk a Szabolcs megyei bajnokoknak! Végül, de nem utolsósorban, szeretnénk megköszönni mindenkinek az egész éves munkáját, aki bármilyen formában hozzájárult a csapat szerepléséhez!

Huszák Géza: – Méltó befejezése volt a szezonunknak, gratulálok mindenkinek, aki segítette a csapatunk munkáját! További sok sikert kívánunk a kulturáltan futballozó Sényőnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában