úszás

2019.06.26. 08:31

Adrienn bronza négyszáz gyorson

Kaliba Viktor tanítványa az egy évvel idősebbek között is remekelt a bajnokságon.

Ugyan a Nyíregyházi Sportcentrum fiataljai nem szereztek érmet az elmúlt heti serdülő országos bajnokságon, mégsem maradt megyénk medál nélkül.

A kecskeméti megmérettetésen több számban is rajtkőre állt Csorba Adrienn, a nyírbátori Bátori Sárkány Úszóegyesület kiválósága. Kaliba Viktor tanítványa végül három számban is A döntőzött.

A tanítvány a mesterével

A legsikeresebb 400 gyorson volt, ahol a dobogó harmadik fokára állhatott. Ötödikként zárt 200 gyorson, hatodikként pedig 800-on.

Idősebbek ellen úszott

– Adrienn most először került olyan helyzetbe országos bajnokságon, hogy teljesítményét az egy évvel idősebbekkel együtt értékelték.

Megfontoltan versenyzett

– A saját 2005-ös korosztályát tekintve 400 gyorson a legjobb időt úszta, 200 gyorson a második, 800 méteren pedig a harmadik idő az övé. Adrienn végig tisztában volt a helyzetével, okosan, megfontoltan versenyzett ezalatt a négy nagyon fárasztó és meleg nap alatt. – Amit „évvesztesként” el lehetett érni ezen a bajnokságon, azt Adrienn elérte.

– Amennyiben jövőre is ilyen edzésmunkát tesz le az asztalra, akkor még eredményesebben zárhatja a 14–15 évesek bajnokságát – nyilatkozta edzője, Kaliba Viktor.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában