Már 11 éves kortól lehet nevezni

2019.06.13. 10:30

Akadálypálya élményekkel

Idén is sokan állnak rajthoz, hogy teljesítsék a távot.

Balról: Mucsi Gergely, dr. Petrus Anna és Pokrovenszki Gergely

Fotó: Buczó Balázs

Június 22-én immár harmadik alkalommal rendezik meg a Decathlon Élménypróbát, erről tájékoztatták a sajtó képviselőit szerdán.

Az idei élménypróbára közel hétszázan jelentkeztek eddig, az öt kilométeres távot tizenkilenc akadály nehezíti, lesz közöttük élő akadály, alagútban kúszás és idén először úgynevezett bálapálya. Pokrovenszki Gergely, a verseny főszervezője hangsúlyozta, hogy ez nem verseny lesz, mindenki a saját tempójában teljesítheti a távot.

Kipróbálja magát

Az előző évvel ellentétben idén már 11 éves kortól lehet nevezni, a legfiatalabbak azonban csak szülői felügyelet mellett indulhatnak. A nap folyamán kiegészítő programok is színesítik majd a rendezvényt, teljessé téve ezzel az élményt.

Az élménypróbán rajthoz áll a látássérült dr. Petrus Anna is.

– Öt éve kezdtem el aktívan sportolni, addig éltem a látássérültek szokásos életét. Az erőnléti edzések mellett tavaly ismerkedtem meg a futással, és így jött az ötlet, hogy kipróbáljam magam.

– Már harmadik éve támogatjuk a rendezvényt, azt tapasztaljuk, hogy a nyíregyháziak egyre jobban megkedvelték az élménypróbát – mondta Mucsi Gergely, a Nyíregyházi Decathlon Áruház igazgatója.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában