Helyi sport

2019.06.06. 15:53

Dóri Kazanyba úszta magát

A Nyíregyházi Sportcentrum kiválóságának négy érem és két egyéni rekord a termése az ifibajnokságon.

Dóri a csillogó medálokkal

Fotó: Mán László

Az elmúlt héten Kaposvár adott otthont az úszók ifjúsági országos bajnokságának. Az új Csik Ferenc verseny­uszoda nemzetközi szintű körülményeket biztosított a versenynek, amelyen remek eredmények születtek. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül Hatházi Dóra négy éremmel tért haza a találkozóról.

– Mindig csodáltam az úszókat, hogy korán reggel tudnak edzeni. Ám ez az áldozat most Dórinál is nagyon szép eredményeket hozott, amihez gratulálunk – kezdte a szerdai, a bajnokságról szóló sajtótájékoztatót Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum versenyigazgatója.

Három fontos megmérettetés

– Ez a bajnokság azért is volt fontos, mert a végén kihirdették a kazanyi junior ­Európa-bajnokságra utazó válogatottat, ezért is kellett jól úsznia Dórinak – vette át a szót Gyula Sándor, Hatházi Dóra edzője – Ez július elején lesz, augusztusban Budapest a házigazdája az ifi-világbajnokságnak, amely felé szintén kacsingatunk, így három hónap alatt három komoly versenyre kell összpontosítani, ami nem könnyű.

– Dóri Kaposváron az 50 (27.76) és 100 pillangón (1.00.92) az élen végzett, a 200 pillangón (2.11.92) második lett, pedig most lett volna esélye legyőzni a kőbányai Berecz Blankát. Bronzérmet szerzett 100 gyorson (57.27), míg 50 gyorson (26.67) a negyedik helyen zárt. A 100 gyorson és az 50 pillangón egyéni csúcsot úszott, a többiben ahhoz közelit.

– Ami az ifi Eb-t illeti, három egyéni számban indult, 50, 100 és 200 pillangón. Szóba került még négy váltóban (4×100 gyors, vegyes és mix, valamint 4×200 gyors), de ezeken az indulását a kazanyi időrend is befolyásolja.

Örül a rekordoknak

A kaposvári versenyen a 15 éves Cserfalvi Olaf a 17–18 évesek között négy számban is az A döntőbe került, ami elismerésre méltó teljesítmény – fűzte még hozzá Gyula Sándor.

– Éreztem, hogy jó formában vagyok, a 200 pillangón azért jobb időt vártam magamtól. Nagyon örülök az érmeknek és az egyéni csúcsoknak – summázott véleményt Dóri, aki a nyíregyházi Arany kilencedikese, és akinek rosszul esett a verseny utáni első edzés.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában