Kölcsey DSE

2019.06.12. 10:02

Sikerült talpon maradniuk

A nehézségek ellenére tisztességesen helytállt a diákcsapat.

A Kölcsey DSE az egyik legnehezebb szezonján van túl

A Kölcsey DSE a hetedik helyen fejezte be a nemrég véget ért NB II.-es bajnokságot. Hadobás István, az együttes szakvezetője múlt augusztusban elmondta, hogy nehéz a sorsolásuk, mert ősszel mindössze négy mérkőzést játszanak majd hazai pályán, ettől függetlenül megismételhetőnek tartja az előző szezonban elért ötödik helyet.

– Sok nehéz évünk volt már az eddigiek során, de a mostani talán mindegyik közül a legnehezebb volt! Példátlan sérüléshullám sújtotta csapatomat, egyetlen mérkőzésen sem tudtunk teljes kerettel kiállni – kezdte értékelését Hadobás István. – Meghatározó játékosaink közül Tilki Andi, Papp Andi, Gyimesi Lola, Márkus Gizella, Tóth Gréta sok találkozón hiányzott, de Kelemen Gréta és Katona Beáta is hosszú sérüléssel bajlódott. Nehezítette helyzetünket, hogy a rendkívül tehetséges játékosunk, a csapataink gólkirálya, Hrabina Inez NB I. B-be igazolt. Örömünkre azonban a tavaszi idényre visszatért hozzánk.

Sok volt a hiányzó

– Dicséretünkre legyen mondva, talpon maradtunk minden nehézség ellenére. A tabella márpedig nem hazudik. Felnőttegyüttesünk hetedik helye reális, bár kis szerencsével végezhettünk volna előrébb is, azonban az ificsapatunk ezüstérme megsüvegelendő teljesítmény, ráadásul végig harcban álltunk az aranyéremért is! Tegyük hozzá, régen látott erős mezőnyben értük el a fenti helyezéseket.

– Az idény legjobb teljesítményét a bajnokság toronymagas esélyese, a Füzesabony ellen nyújtottuk, és az Ózd elleni idegenbeli siker is mindenképpen elismerésre méltó.

– Úgy vélem, taktikailag sokat fejlődtünk, általában az ellenfél minden lépésére volt válaszunk. Az már soha nem derül ki, teljes kerettel milyen eredményességre lettünk volna képesek – fogalmazott Hadobás István. BB

Ténybox

Végeredmény

7. 18 6 – 12 530-518 12

Őszi mutató

9 3 – 6 264-261 6

Tavaszi mutató

9 3 – 6 266-257 6

Hazai pályán

9 4 – 5 288-269 8

Vendégként

9 2 – 7 242-249 4

Házi góllövőlista:

Hrabina Inez 170, Gyuró Ágnes 80, Katona Krisztina 73, Hruska Zsófia 49, Papp Andrea, Silye Vanda 30-30, Kelemen Gréta, Tóth Gréta 26-26, Katona Beáta 8, Varga Diána 4, Gyimesi Lola, Juhász Tímea, Torkos Hanna 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában