Kétszer kapott a bíró

2019.06.21. 10:52

Több szempontból is kiemelkedő volt a megyei futballszezon

Kvaka Árpád pozitívan értékelte a nemrég zárult megyei futball­idényt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség megyei igazgatósága felnőtt- és utánpótlásszinten is sikeres idényt tudhat maga mögött.

– Felnőtt szinten tavaly nyáron összesen száztizenhét csapat adta be a nevezését és száztizenöt indult el – értékelt Kvaka Árpád, az MLSZ megyei igazgatója. – Ebből csak kettő nem fejezte be a bajnokságot. Ez a két visszalépő egyesület az utóbbi évek legkevesebbje volt.

– Az utánpótlásban emelkedést figyelhettünk meg: az ifibajnokságban hatvanegy, U16-ban harminckettő, U14-ben negyven csapat versenyzett, és a lánybajnokságokba is többen neveztek, mint az elmúlt évben. Ez mind pozitív.

Sajnálatos negatívumok

– Sajnos, voltak negatívumok is, hiszen évek óta nem kellett pályát betiltanunk, míg ebben a szezonban háromszor kényszerültünk erre – tette hozzá. – Olyan fegyelmi vétségek történtek, ami ilyen komoly szankcióval járt, illetve kétszer a játékvezetőt is fizikailag bántalmazták.

– Ezekben az esetekben hosszú ideig tartó eltiltást szabtunk ki az adott labdarúgókra, továbbá rendőrségi feljelentést is tettek ellenük.

Kvaka Árpád elmondta, az utóbbi évek legizgalmasabb, legkiegyensúlyozottabb versenyét hozta a megye egyes szezon, majd a változásokról is szót ejtett: a 2020–2021-es évadban a megye kettőben az eddigi háromszor 16 csapat helyett csak háromszor 14 indulhat.

– Ennek két oka van – indokolt Kvaka Árpád. – Az utolsó két-három csapat, amely általában nagyon sok gólt kap, nem üti meg a színvonalat, másrészt a megye kettőben az ificsapatoknak olykor nagyon nehéz kiállniuk.

Izgalmasabb másodosztályt!

– A létszámcsökkentéssel abban bízunk, hogy kevesebbszer fordul elő olyan, amikor létszámhiány miatt nem tud kiállni egy együttes – ami elsősorban az U19-ben volt jellemző –, illetve abban, hogy emelkedni fog a színvonal, izgalmasabbak lesznek a másodosztályú bajnokságok is.

Az igazgató elmondta, a következő idényre július 1-jéig nevezhetnek a csapatok, így még pontos adatokat nem tud közölni, de létszámcsökkenésre nem számít.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában