Nem kellett izgulniuk

2019.06.28. 14:35

Van a kanyáriakban hiányérzet

Az őszi lendület megtört tavaszra, de a kiesés réme nem fenyegette a kanyáriakat.

A Tiszakanyár az előző szezonban a megyei II. osztály Nyírerdő csoportjában a bajnok Gyulaháza mögött a második helyen végzett, ezért nyáron továbbra is ennek az osztálynak a küzdelmeire készültek. Azonban a Tuzsért visszasorolták, és az Apagy nem vállalta a megméretést, így a megyei szövetség a bajnokság kezdete előtt két héttel felkérte az indulásra Csáki Róbert csapatát.

Gyengébb tavaszt produkáltak

– Valóban csupán két hetünk maradt felkészülni a megye egyes küzdelmekre, ezért merész terveink nem is lehettek, a biztos bennmaradást tűztük ki célul – kezdte értékelését Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője.

– Volt egy jó őszünk, amikor szereztünk huszonöt pontot. Nyolc győzelmünk mellett egyszer játszottunk döntetlent, és hatszor hagytuk el vesztesen a játékteret. Otthon megvertük például a bajnok Nagyecsedet, idegenben az ezüstérmes Ibrányt, de ezeken kívül is volt több jó és eredményes mérkőzésünk. Az őszünkre azt lehet mondani, hogy jól nézett ki.

– A téli szünetben minimális változás történt a keretünkben, távozott Pukis Artúr és Horváth Nikodémusz, érkezett Molnár Zsolt és Timkó Zsolt. Akkor azt gondoltam, hogy a tavasszal meg tudjuk ismételni az első féléves teljesítményünket, de mint ez utólag kiderült, nem így lett. A bajnokság második felében mindössze háromszor győztünk, valamint hat döntetlenünk mellett hatszor kikaptunk.

Nem kellett izgulniuk

– A tavaszi gyengélkedésünket nagymértékben befolyásolta, hogy munkahelyi és iskolai elfoglaltságok miatt néhány játékos edzéslátogatása nagyon gyengére sikerült. Ezzel a helyzettel – mivel amatőrosztályról beszélünk – nem tudtam mit kezdeni, beletörődtem és elfogadtam, mivel nem tehettem ellene semmit. De meg kell mondjam, hogy nagyon idegőrlő volt ez a dolog. Hetente azért tartottam három edzést, hogy minden játékos legalább két foglalkozáson részt tudjon venni, de ez sem mindig jött össze – fogalmazott a tiszakanyáriak mestere.

– Összességében azt mondom, hogy a tabellán egyszer sem voltunk kieső helyen, nem kellett izgulnunk, hogy bennmaradunk vagy sem, a megszerzett tizedik hellyel elégedettek lehetünk, de bennem azért maradt egy kis hiány­érzet.

Lesznek változások

– A folytatásról annyit tudok mondani, hogy eddig úgy néz ki, én maradok a csapat edzője, valamint a keretben is lesznek változások. Többen már távoztak tőlünk, de már vannak új igazolásaink is. Mint minden csapat, mi is megpróbálunk erősíteni, de be kell látni, hogy ez nem egyszerű. Ezt az átigazolási szezont eddig a tavaszi szereplésünkhöz tudom hasonlítani, ez is idegőrlő – zárta gondolatait Csáki Róbert.

Kanyári mutatók

Végeredmény

10. 30 11 7 12 56-63 40

Ősszel

7. 15 8 1 6 32-32 25

Tavasszal

11. 15 2 6 6 24-31 15

Hazai pályán

6. 15 8 3 4 32-24 27

Vendégként

12. 15 3 4 8 24-39 13

Gólszerzők

12 gólos: Varga Dávid. 10 gólos: Vicickó László. 8 gólos: Csáki Péter. 5 gólos: Rézinger Botond. 4 gólos: Soós Tibor. 3 gólos: Nagy Ádám, Pukis Artúr. 2 gólos: Illés Attila György, Timkó Zsolt. 1 gólos: Csáki Róbert, Dobrai Dénes, Jánvári Dániel.

Ezek is érdekelhetik