Nyírbátori ASE

2019.07.01. 09:24

Az eredményesség mellett az utánpótlásra is figyelnek

A rutinos versenyzők a tehetségekkel kiegészülve a mezőny legkiegyensúlyozottabb csapatát alkották.

A Nyírbátori ASE NB II.-es bajnokcsapata

A Nyírbátori ASE a mögöttünk hagyott idényben felnőttcsapatával az NB II.-es bajnokságban szerepelt. Céljuk az első három hely valamelyikének megszerzése volt, amelyet sikeresen teljesítettek is, hiszen nagy küzdelemben megszerezték a bajnoki címet.

A Nyírbátori ASE NB II.-es bajnokcsapata

Dobogós helyezések

– A rutinosabbnak számító Bánhidi Emil és Szőllősi Tamás mellé beépítettünk két nagyon tehetséges fiatalt, Tölgyes Dorottyát és Szeles Kristófot. Játékos-edzőnkkel, Vígh Tamással és a Németországból hazatért Szeles Balázzsal kiegészülve a mezőny legkiegyensúlyozottabb csapatává váltunk – kezdte értékelését Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője.

– Az utánpótlás-nevelés mindig is prioritás volt a klubunkban, így a fő hangsúlyt erre a területre fektettük. Külön öröm számunkra, hogy Bánhidi Emil és Szőllősi Tamás egyre inkább edzőként is kiveszi részét a gyerekek nevelésében. Ennek eredményeként két válogatott kerettagunk van, Dorottya mellett Molnár Dávid, az ifiválogatott tagja. Ők az országos és nemzetközi versenyeken értek el győztes vagy dobogós helyezéseket, míg a többi újonc- és serdülőkorcsoportú gyerek a területi és régiós versenyeken bizonyította helyezéseivel az egyesületünkben elvégzett munka minőségét.

A legjobbak közé hívták

– Régiós edzésközpont státuszunk lehetőséget biztosít arra, hogy három ide tartozó megye utánpótláskorú sportolói mellett a határon túlról is fogadhassunk gyerekeket, így biztosítva megfelelő szintű edzőpartnereket játékosaink számára – fogalmazott a szakosztályvezető.

– Jó érzés számunkra, hogy a nemzetközi versenyeken elért kitűnő eredményeinek köszönhetően, Tölgyes Dorottya bekerült a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség által szervezett utánpótlásprogramba, ahol a világ legtehetségesebbnek tartott gyerekei részére tartanak edzőtáborokat.

– Tavasszal két hétig volt ilyen táborban Thaiföldön. Az ott nyújtott teljesítménye alapján újra meghívást kapott a világ legjobb gyerekei közé, az augusztus 13–23. között Luxemburgban tartandó ITTF-táborba, ahol ázsiai, amerikai és afrikai gyerekekkel készülnek az európai éljátékosok a következő nemzetközi versenyekre.

A többi gyerekünk, valamint meghívott vendégsportolók számára az idén nyáron 3 turnusban bentlakásos edzőtábort szervezünk, hogy hatékonyabban tudjuk segíteni felkészülésüket – zárta gondolatait Csekő Sándor.

Szalkai mutatók

Végeredmény

12. 30 9 6 15 43-52 33

Ősszel

13. 15 4 2 9 20-30 14

Tavasszal

9. 15 5 4 6 23-22 19

Hazai pályán

12. 15 7 3 5 26-24 24

Vendégként

14. 15 2 3 10 17-28 9

Házi góllövőlista.

8 gólos: Lyáh Artúr. 7 gólos: Botos Alexandru. 6 gólos: Simonka Richárd. 5 gólos: Hevele Márk. 4 gólos: Tempfli Imre. 2 gólos: Farkas Zoltán Richárd, Ozsváth Szabolcs Ferenc. 1 gólos: Barnucz Gergő, Bodó László, Csák Milán, Szántó Zoltán, Tempfli Péter, Tóth Péter.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában