Komoró

2019.07.11. 11:29

Dávid fantasztikus minszki élményei

Széles Imre tanítványa az Európa Játékok után már gőzerővel készül az országos bajnokságra, ahol a dobogó a cél.

Dávid mindkétszer befutó volt a váltóban | Fotó: mob.hu

Miként arról már beszámoltunk, a nemrégiben Minszkben rendezett Európa Játékokon a magyar atlétaválogatottban a Nyíregyházi Sportcentrum két versenyzője is helyet kapott. Bakosi Péter magasugrásban, míg Tasi T. Dávid a 4×400-as mixváltó tagjaként szerepelt. A szakmai stábban ott volt a szintén nyíregyházi Bakosi Béla is.

Sikeres debütálás

Minszkben debütált a Dinamikus Új Atlétika (DNA) elnevezésű rendszer szerinti csapatverseny. A csapatok négy női (100 m, 100 m gát, távol, gerely) és három férfi egyéni számban (100 m, 110 m gát, magas), illetve két vegyes váltóban (4×400 m, üldözéses mix vegyes váltó) versengtek.

Kilenc szám után az addigi pontok alapján jött a záró váltó (férfi 800, női 600, 400 és 200 m), itt a pontversenyben vezető csapat mögött a ponthátrány alapján kiszámított idővel később indult a következő, és így tovább. A magyar válogatott végül a csoportkörből és az elődöntőből továbbjutott, ám nem került be a hatos döntőbe.

Kétszer váltózott

Dávid mindkétszer befutó volt a váltóban | Fotó: mob.hu

– Az első körben nem futottam, a másodikban igen, akkor harmadikok lettünk – kezdte visszapillantását a minszki találkozóra Tasi T. Dávid.

– A középdöntőben is befutó voltam, akkor jobb időt futottam, ám hiába hoztuk azt, amit tudtunk, a riválisok igen erősek voltak. Őszintén, kicsit tartottam a megmérettetéstől, hiszen ez volt az első világversenyem, ráadásul huszonöt-harmincezer néző előtt. Összességben elégedett vagyok a futásaimmal.

– Természetesen a döntőt megnéztük, ami nagyon komoly verseny volt, telt ház előtt. Nagyon tetszett minden, fantasztikus volt a hangulat, olyan volt a találkozó, mint egy miniolimpia. Minden egy helyben volt, mint egy olimpiai faluban, az egészségügyi stábunk tagjai pedig nagyon profik voltak – így Dávid.

– A szövetség szerint a csapat túlteljesítette a tervet, Dávid teljesítményével pedig elégedett vagyok. Örülök annak, hogy bekerült a válogatottba, a kis olimpiaszintű verseny pedig remek lehetőség volt arra, hogy ilyen külsőségek mellett önbizalmat és rutint szerezzen – vélekedett tanítványa teljesítményéről edzője, Széles Imre.

Jöhet a bajnokság

Idén csapatbajnokságon állt rajthoz Dávid, azt követően már a Európa Játékokra készült. Az egyébként komorói fiatalembernek mondhatni ez volt a nyaralása, és gőzerővel készül a következő megmérettetésre, ami a július végi országos bajnokság lesz.

A Lantos Mihály Sportközpontban a cél a négyszázon a dobogóra állni – tavaly harmadik volt –, mert akkor sikerülhet bekerülni a norvégiai Európa-kupán induló ­csapatba.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában