NB III

2019.07.25. 08:18

Hazatér a rutinos védő

A Sényő új igazolása újra Nyíregyházán él a családjával.

 

A nyári játékosmozgást elnézve úgy tűnik, az NB III.-as Sényő-Carnifex FC a következő idényben is a mezőny első felébe érhet. A csapathoz múlt héten csatlakozott Szokol Zsolt, aki az Újpesten eltöltött három szezon után 2013-tól a Szpari játékosa volt – utóbbi két klubbal 78 NB I.-es bajnokin lépett pályára. A nyíregyháziaktól tavaly nyáron köszönt el, legutóbb a svájci második ligás United Zürich futballistája volt.

Szimpatikus volt a csapat

– Svájc után elkezdtem csapatot keresni magamnak, elsősorban a másodosztályba szerettem volna menni, de alig volt lehetőség, szinte az összes csapatnál készen voltak a keretek, és a fiatalszabály sem az én malmomra hajtja a vizet – beszélt Szokol Zsolt a csapatváltásról. – Másfél hónapot vártam arra, hogy csapatot találjak.

– Kapacina Kevin csapattársam volt Nyíregyházán, nagyon jóban vagyok vele, ő állandóan hívott, mondta, hogy szívesen látnak Sényőn – folytatta a védő. – Amikor úgy láttam, hogy nem sok esély lesz az NB II.-be elmenni, kérdeztem Kevintől, hogy Sényőn milyenek a körülmények. A csapattal nagyjából képben voltam, mert több ismerősöm is ott játszik, láttam a tévében is őket, mindig is szimpatikus brigád volt.

Szokol Zsolt alapembere lehet a Sényőnek | Fotó: Sényő-Carnifex FC

Szokol Zsolt így lényegében hazatér Nyíregyházára.

– Eleve szívesen visszajöttem volna Nyíregyházára, mert szerettem itt lenni, a feleségem is vágyott vissza, a kislányom itt született. Több szállal kötődöm ide, ráadásul az apukám kemecsei születésű, Nyíregyházán nőtt föl – tette hozzá.

– Örömmel hoztuk meg ezt a döntést, a vezetőkkel gyorsan megegyeztünk. A karrierem szempontjából az elmúlt két év nem sikerült túl jól, itthon nem sokat játszottam, Sényőn valószínűleg lesz lehetőségem, hogy felépítsem magamat újra.

Tanul a futball mellett

A 29 éves játékos már a pályafutása utáni időkre is gondol.

– Tetszett nekünk a svájci élet, de ahhoz, hogy huzamosabb ideig kint legyek, valamilyen iskolát el kellene végeznem, mert a foci utáni életre is gondolnom kell. Úgy voltam vele, inkább hazajövök még, itthon tanulok a foci mellett, mert szerencsére lesz rá idő, és később – amit tervezünk is – esetleg visszamegyünk – zárta szavait Szokol Zsolt.

A Sényő augusztus 4-én, hazai pályán kezd a DVSC II. ellen.

MK


Labdarúgás: NB III., őszi menetrend

1. forduló (augusztus 4.): Sényő-DVSC II. 2. forduló (augusztus 11.): Putnok-Sényő. 3. forduló (augusztus 18.): Sényő-Tállya. 4. forduló (augusztus 25.): Ózd-Sényő. 5. forduló (szeptember 1.): Sényő-DEAC. 6. forduló (szeptember 8.): Sényő-Hatvan. 7. forduló (szeptember 15.):Balassagyarmat-Sényő. 8. forduló (szeptember 29.): Sényő-Tiszaújváros. 9. forduló (október 6.): Jászberény-Sényő. 10. forduló (október 12.): Sényő-Cegléd. 11. forduló (október 20.): ESMTK-Sényő. 12. forduló (október 27.):Sényő-Eger. 13. forduló (november 3.): Füzesgyarmat-Sényő. 14. forduló (november 10.): Sényő-Gyöngyös. 15. forduló (november 17.): DVTK II.-Sényő.

Ezek is érdekelhetik