Bátori Sárkány Úszóegyesület

2019.07.24. 16:56

Jól tempóztak a bátori cápák

Ábel két bajnoki címe, Dávid három ezüstje és egy bronza.

Kaliba Viktor és Bégányi Ábel

Ismét kitettek magukért a nyírbátori Bátori Sárkány Úszóegyesület ifjú versenyzői.

Ezúttal a közelmúltban Debrecenben rendezett cápa korosztályúak (lányok 10–11, fiúk 11–12 évesek) országos bajnokságán bizonyítottak Kaliba Viktor tanítványai.

Kaliba Viktor és Bégányi Ábel

A seregszemlén 78 egyesület 469 versenyzője lépett rajtkőre. A nyírbátoriak végül két bajnoki címmel, három ezüsttel, egy bronzzal, egy ­negyedik és egy nyolcadik hellyel zártak, és jó néhány egyéni rekorddal. Bégányi Ábel az elsőségeket illetően duplázott, hiszen 200 pillangón nagy fölénnyel csapott elsőként a célba, 100 pillangón pedig megvédte bajnoki címét.

Akár több is lehetett volna

Antal Dávid háromszor állhatott a dobogó második fokára (1500, 400 és 200 gyors), 200 háton pedig a harmadikként zárt. Bencsik Réka több ­esetben is egyéni csúcsokat mutatott fel, viszont döntőkbe sajnos nem sikerült bekerülnie.

– Egy kis szerencsével még több érmet elcsíphettünk volna, de abszolút nem vagyok elégedetlen. Nagyon sok munka van ezekben az eredményekben – nyilatkozta Kaliba Viktor.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában