Fájdalmas döntés

2019.07.20. 18:00

Kölcsey DSE: Elszántan dolgoznak tovább

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapján közzétette a hamarosan induló bajnokságok csoportbeosztásait.

A piros mezes kölcseysek a következő szezonban nem indulnaka felnőtt NB II.-ben | Fotó: Pusztai Sándor

Hölgyeknél az NB II. Észak-keleti csoportjában a mögöttünk hagyott szezonban tíz alakulat küzdött a bajnoki pontokért. A legújabb kiírásban azonban már tizenkét gárda kezdi majd meg a küzdelmeket, új csapat a csoportban Heves megye bajnoka, Hatvan, az Újszilvás, valamint a Salgótarján, nem indul viszont az évtizedek óta NB-s bajnokságokban vitézkedő Kölcsey DSE.

Elfogyott a csapat

Az okokról Hadobás István edzőt kérdeztük.

– Átbeszéltük a lányokkal, és sajnos fájdalmas döntést kellett hoznunk, az a helyzet, hogy elfogyott a csapat. Sérülés miatt végleg abba kellett hagynia a játékot meghatározó embereinknek, Márkus Gizella, Papp Andrea befejezte aktív pályafutását, dr. Tilki Andrea pedig anyai örömök elé néz. Tovább nehezíti helyzetünket, hogy tanulmányi és munkahelyi elfoglaltság miatt Kelemen Gréta, Katona Krisztina, Gyúró Ágnes és Silye Vanda nem tud a csapat rendelkezésére állni. Műtét után lábadozik Gyimesi Lola és Tóth Gréta, valamint a frissen érettségizett Katona Beáta, Torkos Hanna és Koós Martina valószínű, hogy nem Nyíregyházán folytatja egyetemi tanulmányait, így egyetlen felnőttkorú játékosunk maradt Hruska Zsófia személyében – mondta a diákcsapat trénere.

A piros mezes kölcseysek a következő szezonban nem indulnaka felnőtt NB II.-ben | Fotó: Pusztai Sándor

– A mi filozófiánk az, hogy saját utánpótlásunkra támaszkodunk, ezért nem akartunk igazolni. – Ificsapatunkkal továbbra is az NB II.-ben indulunk, ugyanolyan lelkesen és elszántan dolgozunk tovább, de a következő szezont egy kísérleti évnek tekintjük, a bajnokság végén újra értékeljük a helyzetet, aztán meglátjuk, hogyan mehetünk tovább – fogalmazott Hadobás István.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában