strandfoci

2019.07.23. 08:11

Külföldre is viszik a sóstói torna hírét

Nyolcadszor is sikeresen rendezték meg az ország legnagyobb strandfocifesztiválját.

Csütörtöktől vasárnapig a Sóstói Parkfürdőben rendezték meg a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.–Nyíregyházi Sportcentrum Strandfoci Fesztivál a Fatum Property Kupáért elnevezésű strandfocitornát. Az érdeklődők az idén is látványos mérkőzéseket láthattak.

A tornán részt vettek olyan, a megyében legendának számító futballisták is, mint Vologyimir Ovszijenko, Igor Bogdanovics, Márton István és Ádámszki Róbert. A győztes Real-TA-TE sorozatban harmadszor nyerte meg a viadalt, a döntős Standox Junior csapata pedig üde színfoltja volt a tornának, hiszen apák, valamint fiaik együtt szerepeltek az együttesben, és tevékeny részesei voltak az ezüstérem megszerzésének.

A négy legjobb csapat, a szervezők és a közreműködők, valamint a támogatók is elégedettek lehettek a tornával | Fotó: Molnár Krisztián

– Az eddigi legsikeresebb tornánk volt, nagy közönségsikert aratott, megvalósult az, ami az elmúlt két évben is, vagyis a négy nap alatt közel ötezer néző látta a sporteseményt – értékelt lapunknak Dajka László főszervező.

Turisztikai jelentőség

– Jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseket játszottak a csapatok, és bár a nagy tét miatt olykor kicsit elszabadultak az indulatok, kirívó eset nem történt, és súlyosabb sérülés nélkül zárult a négy nap. Egyre több csapat érkezik a megyehatáron kívülről, az idén öt megyéből, összesen tizenhét településről érkeztek együttesek, három gárda Budapestről jött.

Fotó: Molnár Krisztián

Jelentős turisztikai jelentősége van a tornának, mert amellett, hogy hatszázan játékosként vettek részt, legalább kétezer-ötszázan kísérték el a csapatokat. Volt olyan együttes, amelyik már januárban lefoglalta a szállását, sokan itt töltötték a szabadságukat, már napokkal a torna előtt megérkeztek, és még a héten is itt maradnak, megismerik a várost.

Az idén negyven férficsapat indult a tornán, ám Dajka László azt mondja – még ha a létszám nem is tud már tovább növekedni – a jövőben még sokszínűbb lehet a mezőny összetétele.

Meccsek és strandolás

– A torna jól bevezetett, a lebonyolítási rendszer is elfogadott, a befizetett nevezési díjért mindenki alsó hangon három meccset játszik – folytatta a főszervező. – A város és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. jóvoltából – ezért nagy köszönet nekik – a résztvevők négy napig ingyen látogathatják a strandot, és kitűnő körülmények között az ország egyik legszebb strandján sportolhatnak.

Szeretnénk kitekinteni nemzetközi színtérre is. Rengeteg szlovák, lengyel, román vendég érkezik a városba, azon vagyunk, hogy a torna híre hozzájuk is eljusson. Különböző kiállításokon, amiken Nyíregyháza bemutatkozik, is próbáljuk megismertetni magunkat.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában