Asztalitenisz

2019.07.17. 19:44

Véget ért a cseh kaland

Csehországban vegyes párosban jutott a legtovább Dorottya.

Tölgyes Dorottya vegyes párosban az elődöntőért játszott

Forrás: moatsz.hu

Szerdán az utolsó napjához érkezett Ostravában a serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők Európa-bajnoksága, a végküzdelmekben azonban a magyar versenyzők már nem voltak érdekeltek. A magyar válogatott tagjaként Tölgyes Dorottya, a Nyírbátori ASE versenyzője is asztalhoz állt.

Tölgyes Dorottya vegyes párosban az elődöntőért játszott
Fotó: moatsz.hu

Nem bírt az orosszal

Csapatversenyben a csoportküzdelmek során válogatottunk legyőzte Szerbiát, Olaszországtól és Romániától viszont kikapott, így végül a harmadik helyen jutott tovább. Tölgyes Dorottya a szerbek és a románok ellen is egyaránt két mérkőzést nyert. A legjobb tizenhat közé jutásért Angliát múlták felül, a nyírbátoriak versenyzője egyéniben és párosban is győzelemmel segítette csapatát. A nyolcaddöntőben viszont már nagy falatnak bizonyult a német válogatott, egyetlen győzelmünket Tölgyes aratta, válogatottunk végül a 11. helyen végzett.

Vegyes párosban Huzsvár Erikkel az oldalán egészen a negyeddöntőig masíroztak, vasárnap az elődöntőbe jutásért a versenyt megnyerő francia duó állította meg őket.

Párosban a román Singeor­zannal a nyolcaddöntőben a francia Lutz, Mobarek páros ellen búcsúzott.

Egyéniben kiemeltként a második körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol először az angol Rogovét győzte le magabiztosan, majd portugál ellenfelét múlta felül, a negyeddöntőben azonban a védekező stílusú orosz Dmitrienkóval nem bírt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában