atlétika

2019.08.08. 07:46

Bakosi Péter értékes pontokat szeretne ugrani

Válogatott magasugrónk sérülten indul a fontos csapat Európa-bajnokságon.

Minszkben nagy esőben is ugrott Peti, mellette édesapja | Fotó: masz.hu

Fontos versenyre utazott el szerdán az atlétaválogatottunk. Péntektől vasárnapig a norvégiai Sandens ad majd otthont a csapat Európa-bajnokság első ligájának.

Erős a magyar csapat

A Stavangerhez közeli 75 ezres városban tizenegy ország 597 atlétája (312 férfi, 285 nő) áll majd rajthoz. Válogatottunk célja a bennmaradás, amit a csapat Európa-bajnoki rendszer átalakítása miatt meglehetősen nehéz lesz elérni. Az első liga első helyezettje jut fel a Szuper Ligába, míg az utolsó öt helyezett a másodikba kerül.

Az ellenfeleink: Belgium, Fehéroroszország, Hollandia, Írország, Litvánia, Norvégia, Portugália, Románia, Szlovákia és Törökország. Együttesünkben a legkiválóbb versenyzőink is ott lesznek, a magyar atlétika első világbajnoka, Márton Anita például duplázni fog, a súlylökés mellett diszkoszvetésben is versenyez majd. A csapatba a közelmúltbeli országos bajnokságon lehetett bekerülni.

A Nyíregyházi Sportcentrum erre esélyesei közül a 400-as Tasi T. Dávid a nyolcadik lett, a magasugrás címvédője, Bakosi Péter pedig kiesett a kezdőmagasságon. Aztán kiderült, hogy Peti és edzője, Bakosi Béla is repülőre szálltak szerdán délután.

Rossz idő várható

– A kiírás alapján a bajnok mehetett volna, de a 212 centivel győztes Jankovics Dániel (BSE) nem vállalta – kezdte lapunk tájékoztatását Bakosi Béla, Peti edzője és édesapja.

– A szövetségből felhívtak telefonon és elmondták: bár tudják, hogy Peti Achillese nincs rendben, de így is lehet képes olyan 201–215 körüli eredményre, amire a magyar mezőnyből más nem. Mivel minden pont fontos lesz az összegzésnél, természetesen a válogatott érdekeit szem előtt tartva igent mondtunk.

– A bajnokságra egyébként jó formában mentünk, ám a lába miatt Peti minél kevesebbet akart ugrani, de a kezdőnek kiírt 212 három kísérletét elrontotta. Bízom benne, hogy az Európa-bajnokságon nem így lesz.

Miként a minszki Európa Játékon, most is lesz velünk két masszőr és egy gyógytornász, akik a fehéroroszoknál is csodát tettek Peti lábával. Bízom benne, hogy mos is így lesz.

– Sajnos nem jött még rendbe a sérülésem, de természetesen így is vállaltam a szereplést – vette át a telefont a repülőtérre utazás közben Bakosi Péter.

– Bár az előrejelzések olyan hűvös, esős időt ígérnek, mint amilyen Minszkben volt, bízom benne, hogy sikerül majd fontos pontokat szereznem. A cél az, hogy sérülésmentesen egy jó biztonságit ugorjak, aztán majd meglátjuk, mi jön ki belőle. Az már biztos, hogy a visszaérkezést követő kedden MRI-vizsgálat következik – így Bakosi Péter.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában