"Igazi csapatjátékos volt"

2019.08.12. 15:54

Derült égből villámcsapás! Rosszul lett a tiszavasvári focista, nem tudták megmenteni az életét

Először hányingere volt, ezért lejött a pályáról.

Forrás: Tiszavasvári SE

Vasárnap délután a kótaji focicsapat 4-2-re győzött Tiszavasváriban a megyei II. osztályú bajnokság Pannónia Zrt. csoportjában. A hazaiak a hatvannyolcadik percben cseréltek: Lajos Tamásnak kis hányingere volt, ezért lejött, a kispadról nézte társait. A meccs után az öltözőbe ment a társaival, lezuhanyozott, majd a büfé előtt megbeszélték a történteket. A lecserélés után mintegy két órával ismét rosszul érezte magát, hányt, a mellkasát fájlalta. Ekkor döntöttek úgy néhány társával, hogy irány a tiszavasvári orvosi ügyelet. Ott megvizsgálták, majd esetkocsit kértek. De sajnos arra már nem volt szükség, mert hiába próbálták újraéleszteni, a harminc esztendős fiatalember elhunyt – információink szerint szívinfarktus okozta a halálát.

Tomi igazi csapatjátékos volt, remek focista és közösségi ember, aki összekovácsolta a csapatot. Amatőr színész volt, egy jó ember, aki nagyon sokaknak fog hiányozni.

Milyen érdekes, hogy hétfőn reggel láttam azt a fotót, amelyet Venyige Sándor posztolt a legnépszerűbb közösségi oldalon. A jó hangulatú képen az ismert színházi dramaturg, rendező, a Veres1 Színház igazgatója, valamint párja, Zorgel Enikő között egy életvidám fiatalember látható. A fotó a Mézesvölgyi Nyár egyik programján készült (ez egy szabadtéri művészeti fesztivál Veresegyházon, Pest megye legnagyobb szabadtéri színpadán), de Venyige Sándortól sokkal többet is megtudtunk.

- Többször rendeztem Tiszavasváriban a Dézsávü amatőr színtársulat előadásait. Akkor ismertem meg Tomit, aki ott oszlopos tag volt. Molnár Ferenc A doktor úr című bohózatában egy kisebb szerepet játszott, aztán a Vidám kísértetben szintén, viszont a Ne most, drágám!-ban ketten játszottuk a főszerepet, valójában az övé volt a nagyobb. A Stílusgyakorlatokban vagy húsz figurát is játszott. Többször mondtam neki, hogy jelentkezzen a Színművészeti Egyetemre. Egyébként vegyész volt, Debrecenben a TEVA-ban dolgozott. Ha megfogadta volna a tanácsomat, most sajnos egy színészt temetnénk... Eszméletlen agya volt, neki sohasem volt szövegkönyve, mert mindent tudott kívülről. Július végén itt volt velünk a Mézesvölgyi Nyáron, nálunk is aludt. Három esztendeje mondtam neki, hogy költözzön ide, mert Veresegyházán is van gyógyszergyár, ahol dolgozhatott volna, s tárt karokkal vártuk volna a színházba színészként. Most is említettem neki, de nem döntött. Sajnos más döntött helyette – mondta végezetül Venyige Sándor, aki párjával, Zorgel Enikővel öt esztendeje alapította Veresegyházon a Veres 1 Színházat.

- Felfoghatatlan, ami történt, nehezen találom a szavakat. Tomi volt a csapat kapitánya. Mindig mosolygott, jó humora volt, nagyon fog hiányozni. A következő napokban megpróbáljuk a csapatot lélekben felrázni, nehéz lesz, mert mindenkit nagyon megtört az eset. Mélyen együtt érzünk a családdal – nyilatkozta lapunknak megrendülten Nácsa Balázs, a Tiszavasvári SE elnöke.

Azonnal hívjuk a mentőt

A szorító érzés a mellkasban, a nehézlégzés életveszélye figyelmeztetés is lehet.

Vasárnap a Tiszavasvári-Kótaj mérkőzésen rosszullét miatt cserét kért Lajos Tamás, a hazaik 30 esztendős középpályása. Lecserélték, információink szerint este ismét rosszul lett, ekkor már bement a tiszavasvári orvosi ügyeletre. Ide mentőt hívtak, sajnos már hiába, hiszen a futballista ismét rosszul lett, került újraéleszteni.

- A játékosnak érvénye sportorvosi engedélye volt, mivel a halál pontos okát nem ismerem, nem szeretnék feltételezésekbe bocsátkozni- kezdte érdeklődésünkre dr. Sánta János kardiológus főorvos és sportszakorvos. – Sajnálatos, hogy egyre több sportolónál diagnosztizálnak vagy szívinfarktust, vagy tüdőembóliát. Elég, ha csak Iker Casillasra gondolunk, akinek nagy szerencséje volt, hogy edzésen történt a baj és az orvosi stáb tagjai azonnal a segítségére siettek.

- Ami általános tanultságként elmondható: amennyiben valakinek szorító érzés van a mellkasában, nehézlégzésre panaszkodik, nem szabad tétlenkedni, azonnal hívni kell a mentőt. Mert gyors orvosi segítséggel, szakszerű ellátással életeket lehet menteni – így dr. Sánta János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában