röplabda

2019.08.07. 08:01

Minden héten röplabdaháború

A Fatum-Nyíregyháza a következő szezonban is a csúcsot célozza meg.

Kedd délelőtt sajtótájékoztatót tartott a kupagyőztes és Extraliga-ezüstérmes Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata, amin a klub következő szezonbéli terveiről beszéltek az illetékesek.

– Megtiszteltetés, hogy hazai pályán dolgozhatok – kezdte a korábbi kiváló játékos, Veres Péter, aki a klub csapatmenedzsere. – Nekem ez új munkahely, új felfedezés, megpróbálom a tapasztalatomat átadni.

Az elmúlt két szezonban olyan eredményeket ért el a klub, hogy alig hittük el. Szeretnénk ezeket a sikereket megismételni, és ha van lehetőség, az ezüstöt is arannyá változtatni.

Hat játékossal kezdtek

A csapat egyelőre hat játékossal kezdte meg a felkészülést, jövő héten csatlakoznak a légiósok, Tóth Fruzsina és a szlovák Barbora Koseková minden bizonnyal csak az Európa-bajnokság után érkezik.

– Nagy öröm, hogy továbbra is itt dolgozhatom és folytathatjuk a megkezdett munkát – vette át a szót Hollósy László vezetőedző. – Itt Horváth András kollégámat megemlíteném, hiszen az alapokat ő rakta le.

A nyáron sokat változott a stáb és a játékoskeret összetétele is. Azt látni kell, hogy eléggé megindult fegyverkezési verseny van, ezt a színvonalat nem egyszerű tartani.

Van egy büdzsé, amiből nem lehet felelőtlenül gazdálkodni. Nyilván szerettünk volna egy-két játékost megtartani, de azt sem engedhetjük meg, hogy a klub beomoljon februárban.

A riválisok jól erősítettek, de nekünk is jó játékosaink vannak. Más célunk nem is lehet, mint hogy megismételjük a korábbi eredményeket. Oliver Stone filmje, a Minden héten háború lesz jellemző a szezonra. Kőkemény mérkőzések várnak ránk.

Az angol a közös nyelv

A csapat egyik új igazolása, Pintér Andrea is jelen volt a sajtóeseményen.

– Számomra minden új lesz, az edzések, az angol közös nyelv, ehhez is hozzá kell még szoknom – mondta a center. – Minden csapatnak az a legfontosabb, hogy minél sikeresebb legyen, de mindig csak a következő lépésre lehet építkezni.

Persze, én is azért jöttem, hogy elérjem az aranyérmet, amire évek óta vágyom. A külföldi játékosokat még nem ismerem, de a magyar lányokkal már sokat beszélgettem, úgy gondolom, jó hangulat lesz a csapaton belül. Megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni, és segíteni a csapatot.

Miként Hollósy László, úgy Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője is megköszönte a szurkolóknak az eddigi támogatást és kifejezte reményét, hogy köszönik, de az előttük álló idényben sem állnak szkeptikusan a csapathoz amiatt, mert nagy változáson ment át. A vezetők bíznak benne, hogy a drukkerek olyan hangulatot varázsolnak a csarnokba, mint az előző szezonban.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában