Szabadidősport

2019.08.28. 09:10

Nemes célt szolgál a bujtosi Csillagfutás

Az esemény bevételét a Jósa András Oktatókórház kapja.

A sajtótájékoztató résztvevői: Kemecsei György, dr. Adorján Gusztáv, dr. Kovács Ferenc és Pokrovenszki Gergely

Fotó: Sipeki Péter

Szeptember 7-én a Bujtosi városliget ad otthont a Csillagfutás elnevezésű jótékonysági, éjszakai (kora esti) futásnak. A nevezési díjak (online 2000 forint/fő, a helyszínen 3500 forint/fő) bevétele teljes egészét a Jósa András Oktatókórház onkológiai tömbje kapja. A nevezők másfél kilométernek megfelelő egykörös távon (kezdés 18.30), 4,5 km-es (19 óra) és 9 km-es (20 óra) távon mérethetik meg magukat. Mint Pokrovenszki Gergely, a futás egyik szervezője kiemelte: ez nem verseny, akár gyalog is megtehető a táv, a cél, hogy minél többen részt vegyenek a mozgásban.

A sajtótájékoztató résztvevői: Kemecsei György, dr. Adorján Gusztáv, dr. Kovács Ferenc és Pokrovenszki Gergely
Fotó: Sipeki Péter

– Fiatalos egyesületünk azzal a szándékkal jött létre, hogy lokálpatriótaként különleges programok megszervezésével bekapcsolódjunk a város életébe. A Csillagfutással nemcsak élményt, hanem értéket is nyújtunk – mondta az esemény megálmodója, az Omnis Forte Egyesület képviseletében Kemecsei György.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kifejtette, a Csillagfutás beleillik a város szabadidősport-koncepciójába.

Jó helyre kerül a támogatás

– Infrastruktúra-fejlesztés terén nagyot léptünk előre, a városfejlesztésnek ez egy kiemelt része – árulta el dr. Kovács Ferenc. – Kerékpár­utak, kondiparkok, streetball- és röplabdapálya mellett a sóstói, majd a Bessenyei téri, legutóbb pedig a Bujtosi városligeti rekortánpálya is megépült. Az elmúlt évek pozitív eredményei összeérnek. A szépen felújított városliget a helyszín, a civil szervezetek az ügy mellé álltak, abban pedig biztos vagyok, hogy a közönség is jól fogadja a kezdeményezést. Nagyon örülök, hogy az ilyen események már rendszeresek Nyíregyházán.

Dr. Adorján Gusztáv a Jósa András Oktatókórház főigazgatójaként és a településrész önkormányzati képviselőjeként volt jelen az esemény sajtótájékoztatóján.

– Mint orvos, és akihez a daganatos megbetegedések gyógyítása közel áll, pontosan tudom, hogy ebben a nagy tengerben, ami az egészségügyben a rendelkezésünkre áll, néhány csepp is sokat jelent, ám most nem is csak cseppekről, hanem hatalmas összegről van szó – beszélt a támogatásról dr. Adorján Gusztáv.

– Ebből az összegből még egy, akár gyerekhospice-részleget el lehet indítani. Köszönöm a szervezetnek és a városnak, hogy létrejött ez a kezdeményezés, megfelelő helyre szánjuk a támogatást, amiről természetesen beszámolunk majd – tette hozzá.

A szervezők a futás mellett egyéb sportos és szórakoztató programokkal már 16 órától várják az érdeklődőket. A futásra szeptember 5-e éjfélig lehet online regisztrálni, aki erről lemarad, a helyszínen tud nevezni. Bővebb információkat a Facebookon vagy a csillagfutas.hu weboldalon találnak.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában