bmx

2019.08.17. 11:05

Tokióért trükközhetnek a kertvárosi BMX-pályán

Szikrázó napsütésben tartották annak a versenynek a sajtótájékoztatóját, amelynek előzménye van, és akkor az eső játszotta a főszerepet.

Dr. Ulrich Attila (j.) és Újváry Zoltán előtt a nyíregyházi klub pénteken reggel tréningező versenyzői | Fotó: Mán László

Áprilisban a II. Nyíregyházi Contest BMX-találkozón csak az amatőrök mutathatták be tudásukat, aztán jött a zuhé, és a profik versengése elmaradt. Ők kapnak majd főszerepet augusztus 24-én szombaton a kertvárosi piac melletti ­pályán.

Fejlődő kerékpársport

– Sportos városunk egy újabb rangos eseménynek ad majd otthont, ez a BMX-pálya pedig magas szintű versenyzésekre is alkalmas. Örömteli, hogy a város kerékpársportja fejlődik, és ez egyezik a vezetés szándékával is.

Dr. Ulrich Attila (j.) és Újváry Zoltán előtt a nyíregyházi klub pénteken reggel tréningező versenyzői | Fotó: Mán László

Egyre több kerékpárút épül, a Tokajig vezetőn az amatőrök mellett gyakorta láthatunk versenyzőket is – kezdte a tájékoztatást Ulrich Attila nyíregyházi alpolgármester.

– Az országos BMX-bajnokságnak igen nagy a tétje, hiszen ez egyben válogatót jelent a jövő évi olimpiára – vette át a szót Újváry Zoltán főszervező, a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület ­elnöke.

Nehéz és látványos elemek

– A versenyen igazi profik fognak majd nagyon nehéz és trükkös elemeket bemutatni. Az ország szinte minden részéről érkeznek majd BMX-esek, több mint félszáz versenyzőt várunk. Jövő szombaton reggel nyolctól tízig lehet nevezni, utána a selejtezőkkel indul a baj­nokság, majd a döntőkkel zárul.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában