Kisvárda Master Good SE

2019.08.29. 09:03

Új csapattal, szerényebb célokért

A játékosok mindent beleadtak, vevők az újra, vevők a változásra, és akarják a sikert.

Az előző idénynek nagy tervekkel vágott neki, a nemzetközi kupaindulást célozta meg a Kisvárda Master Good SE NB I.-es gárdája, az eredmények azonban nem jöttek, ezért február elején menesztették Vlatko Djonovicsot. A helyette beugró Dévényi János vezetésével végül a nyolcadik helyen fejezték be a pontvadászatot. A hamarosan kezdődő bajnokságnak új edzővel, új koncepcióval és rengeteg új játékossal vág neki a szabolcsi együttes. A szakmai munkát Bakó Botond irányítja, a 39 éves tréner korábban a Békés és a Csurgó férfi-, illetve a Debrecen, a Békéscsaba, a Fehérvár és a Szeged női együttesét vezette, legutóbb az Orosháza férfigárdáját juttatta fel az élvonalba. Orbán Adriennék július 8-án kezdték meg a felkészülést, az elmúlt időszakról és a tervekről kérdeztük a frissen kinevezett trénert.

Pozitív mentalitású társaság

– Rengeteg távozó volt, sok új érkező, így nagyon az elejéről kellett kezdeni a munkát. Több játékost igazoltunk a másodosztályból, őket fel kell építenünk az első osztály színvonalára. Ez egy más karakterű társaság, mint az előző volt. Nem az volt a cél, hogy sok sztár, nagynevű játékos legyen, arra törekedtünk, hogy egy egységes, jó szellemű társaság alakuljon ki – fogalmazott Bakó Botond.

– A felkészülésünk egészen jól sikerült, a tervezett feladatokat nagyrészt el tudtuk végezni, amely során nagyon jó kohézió alakult ki a játékosok között. Amiben még rengeteget kell fejlődnünk, az a stabilitás, hiszen az edzőmérkőzések alatt kiváló csapatok ellen játszottunk nagyon jól és nagyon rosszul is. Egyik fő feladatunk, hogy ezeket a hullámzásokat a minimálisra csökkentsük, és nagyjából azonos szinten tudjunk játszani adott mérkőzésen. Tudjuk ennek az okát, mint ahogy említettem, többen érkeztek a másodosztályból, illetve vannak olyanok is, akik még nem játszottak az első osztályban. Fontos feladatunk még, hogy a frissen érkezőket összekovácsoljuk a régiekkel támadójátékban és a játék minden elemében. Készségszintre kell emelni a kettes, illetve a hármas kapcsolatokat, természetesen erre több idő kell, mint két hónap. Ilyen téren egy picit hátrányban vagyunk a többiekkel szemben, hiszen mindenhol évek óta összeszokott kerettel dolgoznak kollégáim. Ezzel azonban nekünk nem kell foglalkoznunk, a saját feladatainkra kell fókuszálnunk.

– Abban biztos vagyok, hogy ez a társaság minden mérkőzésen meg fog halni a pályán, mindent meg fog tenni a győzelemért. Ez nem biztos, hogy mindig elég lesz a sikerhez, viszont ha azt látom, hogy mindenki odatette magát, és megpróbálta kihozni magából a maximumot, nem lesz bennem hiányérzet. Véleményem szerint ez a társaság januárra, februárra lesz úgymond kész, akkora várható, hogy a csapaton belüli összhang még komolyabb szinten lesz, valamint akkorra tudjuk taktikailag, stratégiailag bővíteni a repertoárunkat.

– Ez egy nagyon pozitív mentalitású társaság, nagyon jól dolgoztak, mindent beleadtak, vevők az újra, vevők a változásra, és akarják a sikert. Biztos vagyok benne, hogy ahogy telik az idő, egyre stabilabbak és jobbak leszünk – mondta Bakó Botond.

ény munka mellett egy kis vidámság is belefért
Fotó: Szabó Sándor

Stabil, nyugodt bennmaradás

A kisvárdai vezetőség az előző szezonhoz képest szerényebb célokat fogalmazott meg a csapat számára.

– Mint már korábban is említettem, ez egy teljesen új csapat, a játékosokat is különböző szintekről kellett egységbe gyúrni. Valamint kiemelt feladatunk, hogy minél több fiatalt építsünk be a csapatba, akik a későbbiekben meghatározó tagjai lehetnek a felnőttcsapatnak. Mind­ezek figyelembevételével az elnökség helyezést nem határozott meg, stabil, nyugodt bennmaradást vár el a csapattól, azt, hogy ne legyenek kiesési gondjaink, mutassunk fejlődő tendenciát. Nagyon összetett és nagyon sokoldalú feladataink vannak, meg kell felelnünk önmagunknak, ki szeretnénk szolgálni közönségünket is. Bízunk benne, hogy türelmesek lesznek, és a nehezebb időszakokban is kitartanak mellettünk – zárta gondolatait Bakó Botond.

A Kisvárda pénteken az újonc Szombathelyt fogadja a bajnokság első fordulójában.

Játékosmozgás

Érkezett: Bárány Krisztina (Hypo NÖ), Dajka Bettina (Kecskemét), Dombi Luca (Dunaújváros), Veronika Habánková (Michalovce), Lajtos Nóra (MTK), Samira Rocha (szülés után vissza), Tena Petika (Koprivnica), Siska Pálma (Kecskemét), Smid Eszter (SZISE), Udvarhelyi Laura (Szombathely).

Távozott: Ana Maria Dragut (Valcea), Isabel Guialo (Primeiro de Agosto), Andrea Klikovac (CSM Bucuresti), Weronika Kordowiecka (Michalovce), Tamires Morena (Dunarea Braila), Marianna Rebicová (Krim Ljubljana), Ana Tomkovics, Jelena Avgyekova, Aneta Benko, Mihajlov Maja, Marija Hakunova (szüneteltetik pályafutásukat).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában