Hübner Nyíregyháza BS

2019.08.09. 08:56

Új néven a kosarasok

A Hübner-H Kft. támogatja a nyíregyházi férficsapatot.

Az NB I./B-s nyíregyházi kosárlabdacsapat néhány napja megkezdte a felkészülést a következő szezonra, a klub azonban nem ennek apropóján, hanem egy másik örömteli hír miatt tartott sajtótájékoztatót.

– A Hübner a Nyíregyházi Sportcentrum és az Élsport Kft. mellett volt eddig is, most ezt a kapcsolatot picit szorosabbá fűzzük – kezdte Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– A következő szezonban Hübner Nyíregyháza BS néven indulunk. Reményeink szerint egy olyan folyamat indul, ami mentén sokáig tudunk együttműködni.

Sitku Ernő, Ingo Heerdt, Dobi József és Siska János az új mezt is bemutatta

– A sportcentrummal több mint nyolc éve ápolunk partneri kapcsolatot – beszélt az együttműködésről Ingo ­Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezetője Dobi József gazdasági igazgató tolmácsolásában.

– Örülünk, hogy a kapcsolatot még intenzívebbé tudjuk tenni. Szeretnénk hozzájárulni a helyi kosárlabda sikereihez, tudjuk, hogy a sportágért érdeklődő gyerekek előtt példa a felnőttcsapat, reméljük, a jövőben még inkább így lesz. Bízunk benne, hogy hamarosan megint az első osztályban fog szerepelni az együttes.

Szeptember végén rajtolnak

A csapat tehát már új néven készül a szezonra. Az új játékosok közül Szobi Dániel és Brugós Olivér már itt van, az U20-as válogatottal Eb-n járt Dancsecs András és Sitku Márton később csatlakozik.

– A célok majd később kialakulnak, mert nem látjuk, hogy erősítettek a többiek, illetve mi hogyan állunk össze – ismertette a felkészülési programot Siska János vezetőedző. – Szeretnénk jobb helyen végezni, mint az előző szezonban, bár az is sikeres volt, szép eredményt értünk el. Köszönjük, hogy a Hübner is segít nekünk, reméljük, sok sikert fogunk elérni közösen is.

– A mag nyíregyháziakra épül, és hozzá kell tenni, hogy egy generáció felnőtt, most már szeretnénk újabb játékosokat felhozni. Természetesen nekik is vannak még hiányosságaik, mint ahogy az „elődeiknek” is voltak – tette hozzá a tréner.

A Hübner Nyíregyháza BS hathetes felkészüléssel hangol a szezonra. Augusztus 22-én Debrecenben az osztálytárs Vasassal játszik először felkészülési meccset, majd két szlovákiai mérkőzés szerepel a programban, és a tervek szerint a Piros csoportban újonc Salgótarjánnal is találkoznak. A szezon hivatalosan szeptember 15-én indul, de a Baja kérésére a Cápák 27-én kezdenek a Duna partján.

MK

Ezek is érdekelhetik