Kézilabda

2019.08.16. 13:07

Vitka SE: Ismerkedés pozitív tapasztalatokkal

Új edzővel, változatlan célokkal vág neki a bajnokságnak a Vitka SE.

Az előző szezonban ősszel két váratlan hazai vereség is becsúszott az NB II.-es Vitka csapatának. Mindkét mérkőzésen ugyanaz volt a forgatókönyv, 45-50 percig uralták a találkozót, ám a végjátékban mindkét meccsen összeomlott a csapat.

Gyulaházán edzőtáboroznak

A második hazai vereség után komoly átszervezésen esett át a csapat. Ez két lépcsőben valósult meg, egyfelől történt egy stratégiaváltás a csapat játékát illetően, és a játékoskeret is módosult. Ezek a változtatások meghozták az eredményeket, a Vitka SE végül a harmadik helyen fejezte be a pontvadászatot. Nyáron új edző került a csapat élére, a játékoskarrierjét Mátészalkán befejező Vakarcs Krisztina kezébe került a karmesteri pálca.

– Még ismerkedek a lányokkal, de az első tapasztalataim nagyon pozitívak, nyitott, jó szellemű közösségbe csöppentem – mondta a frissen kinevezett tréner, majd folytatta: – Augusztus 5-én kezdtük meg a felkészülést az előttünk álló szezonra, az első két héten napi egy edzés szerepel a programunkban. A harmadik héten Gyulaházán edzőtáborozunk, az ott eltöltött öt napon már intenzívebb lesz a program, naponta három foglalkozáson vesznek részt majd a lányok, reggel futással kezdünk, aztán jön a kondi, végül a teremben fejezzük be majd a napokat.

Fiatal társaság

Terveink között szerepel több felkészülési mérkőzés is, ezek még szervezés alatt állnak. Ami már biztos, hogy megmérkőzünk a Mátészalkával, a Hajdúböszörménnyel, a Füzesabony elleni mérkőzés részleteit pedig a napokban egyeztetjük. Keretünkben minimális volt a változás, hárman távoztak a csapattól, ketten már biztosan érkeztek, de még tervezünk pár igazolást, és az utánpótlásunkból is páran nagyobb szerephez juthatnak majd. Ezzel a fiatal társasággal továbbra is a bajnokság meghatározó tagjai szeretnénk lenni, célunk a dobogós helyek egyikének az elérése – fogalmazott határozottan Vakarcs Krisztina.

Játékosmozgás

Érkezett: Héjjas Tímea (Füzesabony), Kónya Kinga Daniella (Orosháza).

Távozott: Papp Dóra (Füzesabony), Kanda Kitti (abbahagyta), Darányi Renáta (abbahagyta), Szemán Szilvia (abbahagyta).

BB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában