Pénzbüntetésre ítélték

2019.09.03. 16:20

Botrány a székelyi meccsen: bíróság elé állt a verekedő játékos

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. szeptember 3-án gyorsított eljárásban garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt pénzbüntetésre ítélte E.Z. vádlottat.

soccer field in synthetic grass

Forrás: Illusztráció / dreamstime

A tényállás szerint 2019. május 12.-én Székelyben labdarúgó mérkőzést tartottak. A meccs 82. percében az egyik csapat játékosa szabálytalanságot követett el az ellenfél védő játékosával szemben, ezért a játékvezető szabadrúgást ítélt az ellenfél javára. A szabadrúgást megelőzően, az ellenfél csapatában játszó E.Z. vádlott odament ahhoz a játékoshoz, aki a szabálytalanságot elkövette és szándékosan a lábába rúgott. A sértett ekkor megfogta a vádlott egyik vállát azért, hogy nyugodjon meg. A vádlott ekkor kétszer ököllel megütötte a sértettet a bal fülénél, a nyak és a halánték részén. Ezután a játékvezető kérdőre vonta a vádlottat, majd piros lappal kiállította őt, aki csak többszöri felszólításra hagyta el a pályát.

A sértett az ütések következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, de a bíróság szerint az ütések helye alapján E.Z. vádlott akár súlyosabb sérülést is okozhatott volna, és ennek elmaradása csak a véletlenen múlott. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása megbotránkozást keltett a mérkőzésen tartózkodókban is.

Az ítélet jogerős.

- dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában