ViniBike KSE

2019.09.13. 12:51

Embertelen távot teljesített

A ViniBike KSE sportolója szlovákiai extrém triatlonversenyen küzdötte le a kilométereket.

Dr. Ivancso Béla (j) és Kovács Szilárd a célban

Augusztus végén a világ egyik legnehezebb hosszútávú (ironmantávú) triatlonversenyén vett részt dr. Ivancso Béla adjunktus, nyíregyházi nőgyógyász, a Vini­Bike KSE oszlopos tagja. A szlovákiai Fátrában megrendezett Jánosik elnevezésű extrém triatlonversenyen, mely éjfélkor indult 3800 m úszással kivilágított bóják mentén, a 185 km kerékpározás során 2300 m szintemelkedést, a 42 km futás során 3300 m szintemelkedést is le kellett küzdenie a huszonkét országból összegyűlt hetvenkilenc versenyzőnek, melyből végül csak hatvanegy ért célba.

Dr. Ivancso Béla (j) és Kovács Szilárd a célban

A versenyzőket a kerékpározás során biztonsági okokból kötelező volt autóval kísérni, a futáson pedig gyalogos kíséretet adni.

Közel húszórányi kihívás

Tekintettel a szélsőségesen nehéz terepviszonyokra, biztonsági felszereléssel tömött hátizsákot is vinniük kellett mind a versenyzőknek, mind a kíséretüknek. Dr. Ivancso Béla végül Kovács Szilárd csapattársa kíséretében 19 óra 25 perc alatt teljesítette a sokszor hegy- és sziklamászással tarkított kihívást, mellyel a 46. helyen végzett. A győztes az osztrák Christian lmer lett 13 óra 54 perces idővel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában