szparika

2019.09.07. 19:17

Három pont a hétgólos meccsen

Ajkán Jova Levente tizenegyesgóllal állította be a végeredményt, a hetedik helyre ugrott a Szpari.

Fotó: Illusztráció: Pusztai Sándor

Hét gól, elpuskázott tizi, lesgól, piros a kispadon ülőnek... Ez tiszta őrület volt. A tizedik percben büntetőt hibázott a Szpari (ez volt a harmadik a bajnokságban), de ekkor már 2-1-re vezettek a hazaiak.

Történt mindez szombaton délután Ajkán, ahol az ötödik fordulóból elmaradt meccset játszottak. És nyitva maradt a gólzsák, mert a nyíregyházi az első félidőben még kétszer voltak eredmények (jó néhány helyzet mellett), így megfordították az állást.

A második félidő nagy Jova bravúrral indult, majd ismét egyenlő lett az állás, mert a hazaiak lekontrázták a Szparit. Továbbra is nyílt sisakos játékot vállaltak fel a csapatok, igaz kevesebb helyzetet volt, mint az első játékrészben.

Negyedóra leteltével kihagyó Papp helyett pályára lépett az egyik új játékos, mégpedig Busai Attila. A félidő derekán korán ujjongtak a hazai szurkolók, mert a csereként beállt Lengyel Béla lesről sarkalt a kapuba. A hajrában újabb jogos büntetőt kaptak a nyíregyháziak. Nem kis meglepetésre Jova Levente baktatott át a másik kapu elé, majd magabiztosan értékesítette a lehetőséget.

Ezt követően már igyekezett tartani az eredményt a Szpari, aztán eleredt az eső. Persze az ajkai drukkerek nem emiatt panaszkodhattak. A gólzáporos győzelemmel a Spartacus a hetedik helyre ugrott a tabellán.

Labdarúgás: NB II., 5. forduló

Ajka-Nyíregyháza Spartacus 3-4 (2-3)

Ajka, 400 néző, v.: Böcskei (Bede, Rózsa)

Ajka: Horváth D. – Köles (Nagy I., 82.), Kenderes, Görgényi, Csemer – Nagy E. – Soltész (Molnár, 76.), Stoiacovici, Csizmadia, Horváth P. (Lengyel, a szünetben) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Spartacus: Jova – Svedyuk, Fodor, Végső, Gulyás – Ács, Papp M. (Busai, 61.) – Kovács N., Sinanovics, Hornyák (Pejovics, 83.) – Tóth B. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Gól: Nagy K.(4.), Csizmadia(8.), Nagy K. (51.), illetve Hornyák, (6.), Kovács N. (21.), Tóth B. (38.), Jova (79., 11-esből).

Piros lap: Jeney Gyula (ajkai asszisztens edző, 21.)

4. perc: Nagy Krisztián lövését még hárította Jova Levente, ám a kipattanót már a hálóba a hazai játékos, 1-0.

6. perc: Egy jobb oldalai beadást Hornyák Marcell 13 méterről fejelt a kapuba, 1-1.

8. perc: Csizmadia Zoltán 20 méterről nagy gól lőtt a bal felső sarokba, 2-1.

10. Görgényi Dávid vágta fel Tóth Barnát a hazai tizenhatoson belül a jogos büntetőt Papp Máté a kapu fölé vágta.

21. perc: A hazai kispadon ülő Jeney Gyula asszisztens edző kapott piros lapot.

23. Hornyák balról centerezett, Kovács Norbert pedig 8 méterről a léc alá vágta a labdát, 2-2.

38. perc: Egy jobb oldali szabadrúgást Tóth 8 méterről fejelt a kapuba, 2-3.

51. perc: Egy gyors hazai akció végén Nagy K. 12 méterről vágta a kapuba a labdát, 3-3.

79. perc: Kenderes vágta fel Hornyákot a tizenhatosan belül, büntető! Jova Levente higgadtan gurított a bal sarokba, 3-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában