kosárlabda

2019.09.27. 19:02

Idegenbeli vereséggel kezdtek a Cápák

Az egyik oldalon Bus Iván és Tóth Gergely, a másikon Pongó Martin és Jakab Péter (nem azonos a nyíregyházi nevelésű játékossal) villogott a nyíregyházi kosárcsapat szezonbéli első bajnoki mérkőzésének elején.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Sipeki Péter

Siska János csapatában csak az említett két játékos dobott pontot, a bajai duó pedig 17-et termelt az első negyed 19 hazai egységéből. Ők a Duna-partiak 73 pontjából 54-et szereztek.

A sok büntetőhöz jutó Baja rosszul használta ki a lehetőségeit, így nyolc pont volt a legnagyobb előnye a távolról végig rosszul dobó és sok labdát eladó vendégekkel szemben. Gyorsan felvette a tempót Bryton Hobbs, aki vezetésével folyamatosan zárkóztak a Cápák, ám csak a 27. percben sikerült hosszú idő után átvenni a vezetést.

A szoros végjátékban a nyíregyháziak az utolsó másfél-két percig nem tudtak kosarat szerezni, míg Jakab 60-60-as állásnál bedobott egy hármast, majd 2+1-es akciót csinált és újabb két büntetővel lényegében lezárta a meccset.

MK


Kosárlabda: Férfi NB I./B, Piros-csoport

Baja-Hübner Nyíregyháza BS 73-66 (19-14, 18-19, 18-18, 18-15)

Baja, v.: Nyilas, Reisz, Pécsi. Nyíregyháza: Bus 12, Dancsecs 3/3, Szobi 4, Bazsó 8/6, Tóth 23. Csere: Hobbs 11/3, Sitku M. 5/3, Czinger, Mokánszki. Vezetőedző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában