Kosárlabda

2019.09.18. 18:07

NBA-utánpótláscsapattal is játszanak

Rangos nemzetközi utánpótlástornát rendeznek Nyíregyházán.

Forrás: Pixabay

A Nyíregyháza Blue Sharks U20-as csapata idén is elindul az európai ifjúsági kosárlabdaligában (EYBL), melyben az A csoport küzdelmeinek első körét rögtön meg is rendezik. Csütörtöktől vasárnapig kilenc csapat, köztük hét külföldi együttes játszik meccseket a Continental Arénában.

– Olyan rendezvénynek adunk otthont, ami nem volt még Nyíregyházán – mondta Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Több csoportban kezdődnek a küzdelmek, és valamikor májusban jön a szuperdöntő, amelyre tavaly kvalifikáltuk magunkat, de nem tudtunk elmenni a felnőttcsapat elődöntője miatt. Persze mindig fontos, hogy a srácok nemzetközi kosárlabdával találkozzanak. Gyakran halljuk, hogy a magyar férfi kosárlabda utánpótlása nem a megfelelő szinten van. Ennek javítására több ilyen tornára lenne szükség.

Nyíregyházára érkezik többek között az NBA akadémiájának indiai csapata, valamint a Rimini Basket, amely előszeretettel válogatott játékosokat a volt jugoszláv területekről.

Ingyenesek a mérkőzések

– Nagyon fontos, hogy lássuk, milyen szinten állunk a nemzetközi kosárlabdában – vette át a szót Siska János, a Nyíregyházi Sportcentrum kosárlabdaszakágának vezetője. – A felnőttegyüttesünkből öt U20-as játszik a csapatban, a többiek juniorok. Szakmailag nagy kihívás összerakni az előttünk álló napokat, már csak azért is, mert hétvégén kezdődik a juniorbajnokság.

Csizmadia Levente elmondta, a torna nagy szervezőmunkát igényelt, de mindent sikerült megoldani, a nyíregyházi hotelek partnerek voltak a csapatok elszállásolásában.

A torna mérkőzései ingyenesen megtekinthetőek, valamint a YouTube-on online is követhetőek.

U20 EYBL. A csoport: Nyíregyháza Blue Sharks, Szolnoki Sportcentrum, NBA Academy India (indiai), SBK Junior Levice (szlovák), CS U-BT Cluj-Napoca (román), BC Kolin (cseh), Basket Rimini Crabs (olasz), Independents (francia), Skuru Basket (svéd)

A nyíregyháziak programja

Csütörtök, 15.30: Blue Sharks–NBA Academy Africa

Péntek, 15: Blue Sharks–Levice

Szombat, 19.30: Skuru Basket–Blue Sharks

Vasárnap, 13.30: Szolnok–Blue Sharks

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában