Ralikrossz

2019.09.27. 14:30

Riga után felhőtlen autózást szeretne

Vass Zoltán az elődöntőbe jutott Európa-bajnoki debütálásán, a hét­végén a RabócsRingen nyomja az új Audival.

A ralikrosszban nincs barátságos meccs, itt minden küzdelem élesben megy. A pilóták kimondva-­kimondatlanul mindig az élen szeretnének végezni. Így lesz ez szombaton és vasárnap a máriapócsi RabócsiRingen, ahol zárul a profik hazai pontvadászata, az országos amatőr sorozat és a Közép-európai Zóna Trófea.

Kontinensbajnoki pilóták

Vannak kategóriák, amelyekben már eldőlt a bajnoki cím sorsa, ám ez nem jelenti azt, hogy nem fognak majd ádáz csatát vívni a versenyzők. A legnagyobb géposztályban, a Supercarsban matematikailag még lehet változás az összesített sorrend élmezőnyében, és itt olyan pilóták nyomják majd, akik a nemzetközi porondon is odateszik magukat. Kárai Tamás világbajnoki futamokon is rajthoz áll, és ott volt az Európa-bajnoki fordulókon is. Utóbbi zárókörén, Rigában Vass Zoltán is debütált a kontinensbajnoki sorozatban.

Nem is rosszul, hiszen végül az elődöntőig jutott az új Audi A1-es autójával.

– Abszolút elégedett vagyok, hiszen az elődöntővel nem számoltam, és végül odaértünk, így pontszerző helyen zártam – kezdte érdeklődésünkre a rigai szereplés értékelését Vass Zoltán. – A csapatból mindenki jól érezte magát, én is nagyon az autóban, ami egyébként nem mindig jellemző rám. Igen jó hétvége volt.

– Most pedig jön a bajnoki zárás, igazából nem számolgattam az állást – tért rá a közelgő bajnoki futamra Vass Zoltán. – Ezt az évet elengedtük a technikai problémák és az autócsere miatt. Igazából egy jó tesztnek fogjuk fel a versenyt, hiszen minél többet kell mennem az új autóval, hogy még jobban megismerjem, és hogy a legjobb beállításokat tudjuk megtalálni. Ehhez nagyon sok segítséget kaptunk a svédektől, szeretnénk majd mindezeket jövőre az Európa-bajnoki vagy a hazai versenyeken minél jobban kamatoztatni.

Jó hangulatú versenyek

– Ami a máriapócsi pályát illeti, bevallom, hogy sokáig nem kedveltem, ám mára megbarátkoztam vele. Általában itt van a legtöbb néző, jó hangulatúak a versenyek, lelkesek a szurkolók. Szeretnék egy jót felhőtlenül autózni, de persze jó lenne a dobogóra felállni. Remélem, hogy nem fog esni, mert egy ilyen erős autóval száraz körülmények között nagyobb élmény versenyezni. Egyébként Rigában is esett, szerencsére az Audi sokkal stabilabb vizes burkolaton, mint a Skoda – így a szimpatikus pilóta.

Reméljük, nem is fog esni a hétvégén, és valóban remek versengést hoz majd a bajnoki zárás.

ML


Ralikrossz

A máriapócsi bajnoki zárófutam programja

Szeptember 28., szombat

8–8.20: 1. edzés amatőr

8.20–9.40: 1. edzés RNOB+CEZ

9.50–10.10: 2. edzés amatőr

10.10–11.30: 2 edzés RNOB+CEZ

12–12.45: 1. előfutam amatőr

12.45–15: 1. előfutam RNOB+CEZ

15.15–16: 2. előfutam amatőr

16–18.15: 2. előfutam RNOB+CEZ

Szeptember 29., vasárnap

8.30–8.45: bemelegítés amatőr

8.45–9.30: bemelegítés RNOB+CEZ

9.30–10.15: 3. előfutam amatőr

10.15–12.30: 3. előfutam RNOB+CEZ

12–12.30: betétprogram

13–14.30: elődöntők RNOB+CEZ

14.30–15: előfutamok amatőr

15–16:30: döntők RNOB+CEZ

16.30–17: döntők amatőr

Utolsó döntő futam leintése után 20 perccel díjátadó ünnepség a rajthelynél.

RNOB: országos bajnokság

CEZ: Közép-európai Zóna Trófea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában