Nyíregyháza Spartacus

2019.09.20. 18:02

Szpari: Az indulatok mérkőzése volt a győri

A hazai játékos súlyosan megsérült, a vétkest és a Szpari szakvezetőit is eltiltották.

Ezt senki sem gondolta. A szerdai esti Győr–Szpari meccs nem a pazar játék miatt került reflektorfénybe. Sajnos. Egyrészt azért az nem mindennapi, hogy a játékosok négy sárgát és egy pirosat kaptak. Még inkább az, hogy a szakvezetők közül a hazai oldalon Makra Zsolt másodedző (76.) és Sebők Zsolt kapusedző (94.), a vendégeknél Zoran Szpisljak vezetőedző (94.), Purguly Árpád (76.) másodedző kapott piros lapot, Kopjári Nándor, a nyíregyháziak technikai vezetője (57.) pedig sárgát. A két másod­edző összeszólalkozott, míg a másik két piros lapos a lefújás után kapta a büntetését. A legsajnálatosabb azonban a hazai Szimcsó Viktor (a Dinamo Kijev U19-es csapatából két éve került Győrbe) súlyos sérülése, amelyet Gulyás Máté, a vendégek játékosa okozott.

Ami a focit illeti, a Szpari szerzett vezetést, ám a győriek viszonylag hamar egyenlítettek, és még a szünet előtt átvették a vezetést.

Busait megütötték?

A vendégek igyekeztek, voltak is lehetőségeik, ám azok kimaradtak, és jött a harmadik hazai gól. Közben többször elszabadultak az indulatok, hiszen a hírek szerint Busai Attilát megütötték, ami megtorlás nélkül maradt, edzők mutogattak át a másik kispadra, ment a szájkarate sértésekkel, Zoran Szpisljak és Purguly Árpád szerint bántó, rasszista megjegyzésekkel. Igazságot tenni lehetetlen, mindenki a saját igazát védi.

– Ezek a jelenetek nem a futballpályára valók, ebben egyetértettünk az ETO ügyvezetőjével, akivel ma megbeszéltük a történteket. A két klub között eddig jó volt a kapcsolat, és szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna. Mind a játékosokat, mind a vezetőket érik provokáló megjegyzések a találkozókon, de ezekre nem szabad így reagálni. Várjuk a szövetség döntését a kiállítások ügyében, és egyúttal belső vizsgálatot is indítunk a történtek miatt – mondta Kozák Attila ügyvezető. Egy biztos, ilyeneknek nem lenne szabad megtörténniük.

Csütörtökön már döntöttek is az MLSZ-ben. Ezek alapján Gulyás Máté három hónapig nem léphet pályára labdarúgó-mérkőzésen. Purguly Árpád és Zoran Szpisljak 3-3 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában